EL CORRALON, Jimenez-Landi Sierra de Gredos, D.O. Mentrida

Distrikt

Mentrida. Læs mere om distriktet

Producent

Jimenez-Landi. Læs mere om producenten

Om produktet

El Corralón er sammensat af 65% Grenache, 30% Syrah og 5% Cabernet Sauvignon fra vinmarkerne "La Dehesa" og "Pedromoro" i DO Méntrida. De to vinmarker udgør tilsammen 8 ha. og er beplantet med 20-40 år gamle vinstokke, som vokser i... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Spanien

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 06304611935

EAN Nr 8437007276381

Druer 5% Cabernet Sauvignon 65% Grenache 30% Syrah

Lagring 10 mdr. på franske træfade og betontanke.

Outlet Ja

Respekt Ja

Vegansk Ja

Scoreplads

Guía Peñin92
James Suckling92

Distrikt

Mentrida. Læs mere om distriktet

Producent

Jimenez-Landi. Læs mere om producenten

Mere om produktet

El Corralón er sammensat af 65% Grenache, 30% Syrah og 5% Cabernet Sauvignon fra vinmarkerne “La Dehesa” og “Pedromoro” i DO Méntrida. De to vinmarker udgør tilsammen 8 ha. og er beplantet med 20-40 år gamle vinstokke, som vokser i en højde af ca. 630 m.o.h., med en fattig undergrund af sand, smuldrende granit og en smule kalk. Fastlandsklimaet giver lange og kolde vintre, men Sierra de Gredos-bjergene beskytter området mod de barske, kolde vinde fra nord og vest. Somrene er varme og tørre med begrænset regnmængde. Biodiversiteten er perfekt mellem vinmarkerne med masser af vilde blomster, krydderurter og krat samt et bredt udvalg af træer som eg, poppel, kastanje, valnød og oliven.

De forskellige druesorter vinificeres separat. Efter en manuel plukning og selektering af klaserne, transporteres druerne til kælderen i små beholdere. Efter en delvis afstilkning (man beholder 30% hele klaser) og skånsom masning gennemgår druerne en 4 dages kølig maceration, inden temperaturen hæves til ca. 15 grader, og en spontan gæring med druernes vilde gærceller starter og varer i 20-30 dage med daglige omrøringer. Modningen varer i 10 måneder på en kombination af franske træfade og betontanke.

El Corralón har en flot, dyb rubinrød farve. I duften finder man Grenaches klassiske, frugtrige nuancer af røde bær (kirsebær, hindbær, blommer) og Syrahs mere eksotiske toner af violer, brombær og tobak. Smagen er kødfuld, med nogle af de samme frugttoner og et spændende, balsamisk præg. Eftersmagen er ret kompleks og sprød, med toner af valnødder, vanilje og krydderier. Man fornemmer et godt udviklingspotentiale. Server den til kalv, lam og okse, til chorizo tacos og til oste fra La Mancha.

×