Giv en gave med et ansvarligt aftryk

Hos Østjysk Vinforsyning vil vi gerne tage ansvar i forhold til bæredygtighed. Derfor er det naturligt for os at gå forrest, når det gælder ansvarlige gaveløsninger. Det er med stor glæde, at vi kan løfte sløret for vores gaveløsning med en ansvarlig profil, som muligvis er den allerførste af sin art. Bæredygtighed har betydning for hver enkelt af os. Fordi vi alle sammen kan træffe mere bæredygtige valg og gøre en lille forskel.

Vælg mellem et bredt udvalg af ansvarlige produkter

Vi har udvalgt en række ansvarlige producenter af vine, delikatesser og varige gaver, som du kan vælge spændende og højkvalitetsprodukter fra til din helt egen ansvarlige gaveløsning.

Vi leverer i gaveæsker fra KLS PurePrint der er Cradle-to-Cradle-certificerede. Cradle-to-Cradle-certificeringen er en af verdens strengeste miljøcertificeringer og en garanti for, at papir og trykfarver er produceret uden kemikalier og tungmetaller registreret på ”Banned List of Chemicals”. Gaveæsken er desuden produceret CO2-neutralt udelukkende ved brug af vindenergi, og træet til gaveæsken kommer fra bæredygtigt FSC skovbrug i Europa.

Målsætningen med Cradle-to-Cradle-certificeringen er, at produkter (emballagen) ikke må forurene eller tære på klodens ressourcer. Dertil kommer, at produktet skal kunne indgå i naturens eget kredsløb, og at det kan genanvendes igen og igen og således ikke producere noget affald. En certificering stiller skrappe krav til bæredygtighed på fem områder: Materialesundhed, materialegenbrug, brug af vedvarende energi, håndtering af vand og social retfærdighed.

Ansvarlige producenter

Rathfinny, Sussex, England

Rathfinny Wine Estate har lige siden begyndelsen indrettet hele deres virke med størst mulig fokus på ansvarlighed i bredeste forstand – bl.a. ift. strømforbrug som (rigeligt) dækkes af 1.500 solcellepaneler på tagene. Man har desuden iværksat et storstilet program til fremme af biodiversiteten, og socialt set er vingården meget engageret i at skabe de bedste arbejdsforhold til medarbejderne, som udelukkende rekrutteres fra nærområdet. Disse og andre tiltag har således i 2023 medført, at Rathfinny som den første mousserende vinproducent i verden, der selv dyrker alle druer til produktionen, er blevet B Corp-certificeret – den højeste internationale certificering ift. en ansvarlig og transparent drift.

Sacred Spirits, London, England

Sacred har stor omtanke for miljøet og blev i 2022 B Corp certificeret. De har lavet ændringer på flere områder, bl.a. i produktionen, hvor vakuumdestillation bruger 90 % mindre energi end ved den traditionelle metode, de har designet en innovativ kondensvandscirkulator, som reducerer mængden af ​​vand der bruges med 120.000 liter om året og emballagen, der bruges til at pakke hvert køb fra deres onlinebutik, er plastikfri og fuldt genanvendelig. Der fortsættes aktivt med at søge nye måder at reducere deres CO2 aftryk, hvor det er muligt.

Feudi di San Gregorio, Italien

Vinhuset blev grundlagt i 1986, da to familier fra Irpinia-området sammen købte en ældre vingård med tilhørende vinmarker, de fleste beplantet med over 60-70 år gamle vinstokke. Lige fra starten har det erklærede mål for Feudi di San Gregorio været at producere topvine i pagt med områdets ældgamle traditioner. Især ønsket om at udnytte det lokale terroirs/hver vinmarks karakteristika til at producere unikke vine har stået højest på ønskelisten. Derfor gennemførte man straks en grundig analyse af jordbund og mikroklima på alle parceller for derved at bestemme, hvor hver enkelt af de klassiske druesorter ville yde deres ypperste.

Salcheto, Toscana

Hos Salcheto dyrkes vinmarkerne efter kontrollerede økologiske og biodynamiske principper. Producenten arbejder vedholdende på at realisere sin drøm om, at vingården skal være CO2-neutral. Optimeringen af strømforbruget i gårdens topmoderne ”off-grid”-kælder har for eksempel resulteret i en energireduktion på 54%. Salcheto er et foregangsfirma inden for bæredygtige produktionsprincipper – og udtaler i den forbindelse: ”We are proud to be the first company in the world to have certified the carbon footprint of a bottle of wine (according to ISO 14064 standard, in 2011)”. Vinene er økologisk certificerede, og er aftappet på 90 % letvægts-genbrugsglas. Etiketten er trykt på FSC certificeret papir.

Agrain

· Danskproducerede, certificeret økologiske up-cyclede ingredienser

· Forvandler restprodukt fra øl og whisky til fødevarer, blandt andet crackers og chips

· Klimavenlig produktion med et reduceret CO2- aftryk

· Bæredygtig emballage

Cocohagen

· Danskproducerede, certificeret økologiske kakaotrøfler

· Ikke tilsat sukker, konserveringsmidler eller tilsætningsstoffer. Fri for gluten, laktose og palmeolie

· 100% genanvendelig, danskproduceret emballage

Emeyu

· Certificeret økologisk te

· GMO-fri dyrkning

· Teposer i økologisk bomuld – syet af marokkanske kvinder, der er ansat under ordnede forhold, blandt andet med sygeforsikring

· Øvrig emballage fremstillet af FSC certificeret papir.

· Ingen plast

Sweetkynd

· Danskproduceret, økologisk og vegansk vingummi med økologisk rosévin

· Ingen kunstige tilsætningsstoffer, farver eller smagsforstærkere

· Fri for gluten og laktose, så de kan nydes af alle

· Kartonnagen er 100% bionedbrydelig lavet af FSC papir og Cradle-to-Cradle Silver certificeret

Økoladen

· Dansk, økologisk chokolade af bedste råvarer

· Produceret med respekt for omgivelserne, medarbejderne og miljøet

· Økoladens fabrik drives 100% med strøm fra vindmøller

· Den første chokoladeproducent i verden, der bruger bionedbrydelig kartonemballage

Guru Snacks

· Økologisk

· B Corp certificeret

· Gluten- og laktosefri produkter uden tilsat sukker

Valrhona

· Chokolade i topkvalitet, produceret med omtanke for miljøet

· B Corp certificeret, hvilket betyder, at de opfylder strenge krav til social og miljømæssig præstation, gennemsigtighed og ansvarlighed

· Har til formål at skabe en mere retfærdig og mere bæredygtig kakaoindustri

Like Concrete

· Designprodukter af miljøvenlig, organisk beton, der kan frigives i naturen

· Hvis betonen knuses og blandes med pottejord, bliver det til blomstergødning

· Emballagen efterlader minimalt CO2-aftryk

Elvang

· Plaider og puder i certificeret økologisk bomuld. Elvang er klassificeret på højeste niveau som Guarenteed Member hos World Fair Trade Organization

· 80% af kollektionen bliver lavet af recycled uld

· 90% af produktionen fragtes hjem via sejllads, for at passe mest muligt på klimaet

· Produktionen foregår i Peru med stort fokus på ordnede forhold for medarbejderne

Skagerak

· Skagerak producerer træfigurer og skærebrætter

· Virksomheden er B Corp certificeret og medlem af FNs Global Compact, der forpligter Skagerak til at have øget fokus på menneskerettigheder, arbejdskraft, miljø og antikorruption

· Produkterne er FSC certificerede

Cotter

· Danskproducerede, laserskårede designprodukter af bæredygtige materialer

· Online bestilling med direkte opkobling til laserskæringsmaskinerne

· Attraktive priser

· Cotter har fokus på at minimere materialespild og undgå overproduktion

· Levering direkte fra fabrik til kunde

"Vine og delikatesser med minimal miljøbelastning"

Lad os sammensætte en ansvarlig gaveløsning til jer

Kontakt Glenn eller Hans allerede i dag.

Vores dygtige medarbejdere står klar til at hjælpe jer

Kontakt os

Glenn Nielsen

Salgschef, Erhverv, Jylland/Fyn

Hans Haahr Larsen

Konsulent, Sjælland og Øer

Er du vores næste kunde?

Er du på udkig efter en leverandør til jeres vin. Vi har over 700.000 flasker vin på lager og er altid klar til at hjælpe. Kontakt os i dag

×