Jimenez-Landi
Bag Bodegas Jiménez-Landi finder man familien af samme navn og som i mange generationer siden slutningen af 1500-tallet, har dyrket vin i Méntrida-området. De historiske bygninger som stadig rummer familiens hjem og lagringskældre stammer fra denne periode, mens de moderne vinificeringsfaciliteter befinder sig i en nyere bygning. I dag arbejder to generationer i familien på vingården, og der produceres vine på i alt 20 ha. vinmarker, som alle er i overgang til certificeret økologisk dyrkning. Fra og med årgang 2022 vil alle vine således være certificeret økologiske.
I kælderen prioriterer man en separat vinificering af de enkelte parceller og druesorter. Gæringen foregår på temperaturregulerede ståltanke eller åbne gæringskar af træ med druernes egne vilde gærceller. Pumpning, stabilisering med kulde, klaring og filtrering er bandlyst, og vinene bliver aftappet med minimal tilsætning af svovl. Til modning af vinene bruger man kun let-toastede franske træfade af 500-3.000 l. for ikke at fad-præge vinene for meget og for i størst mulig udstrækning at bevare deres sande identitet i forhold til såvel de enkelte druesorter som det lokale terroir.
Bodegas Jiménez-Landi er kendt for at lave enestående gode vine, som både er komplekse, karakterfulde men samtidig delikate og charmerende.