CHABLIS SAINTE CLAIRE ØKO Domaine Jean-Marc Brocard
Distrikt
Chablis. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Jean-Marc Brocard. Læs mere om producenten
Om produktet
Domaine Jean-Marc Brocard høster Chardonnay-druerne til denne Chablis ”Sainte Claire” på syd/sydøst-vendte parceller omkring selve ejendommen, nogle dyrket økologisk og andre biodynamisk. Her finder man en klassisk ler- og kalkholdig jordbund (Kimmeridgian-typen), og vinstokkene er 30-35 år gamle. De forskellige... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Chablis. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Jean-Marc Brocard. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Domaine Jean-Marc Brocard høster Chardonnay-druerne til denne Chablis ”Sainte Claire” på syd/sydøst-vendte parceller omkring selve ejendommen, nogle dyrket økologisk og andre biodynamisk. Her finder man en klassisk ler- og kalkholdig jordbund (Kimmeridgian-typen), og vinstokkene er 30-35 år gamle. De forskellige parceller høstes separat med moderne, skånsomme høstmaskiner, som reducerer høsttiden væsentligt. Druerne presses umiddelbart efter ankomsten til kælderen.
Da man råder over ikke færre end 200 ståltanke i forskellige størrelser i kælderen, foretager man også i stor udstrækning separate gæringer af parcellerne med druernes egne gærstammer, noget som sikrer, at den enkelte parcels unikke karakterer afspejles bedst muligt. Efter en malolaktisk gæring modnes de forskellige vine i 9-10 måneder ”sur lie” på ståltanke, uden omrøring. Sammenstikningen af vinene fra de forskellige parceller foretages efter modningen og varierer efter årgangens stil. Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning og en ganske let filtrering, hvis nødvendigt.
Chablis ”Sainte Claire” fra Domaine Jean-Marc Brocard har en flot, lysgylden farve med grønligt skær. Allerede i duften afslører vinen en præcision, en sprødhed og en sødmefuld velour, som i Chablis er klassisk for vine fra jordbunde af ren Kimmeridgian-type, der indeholder mange skaldyrsfossiler. I smagen er vinen et skoleeksempel på Chablis’ særlig typicitet, med en fantastisk balance mellem styrke, præcision, friskhed og lækre eksotiske blomster- og frugttoner.
Serveres til skaldyr- eller fiskesupper, rå eller gratinerede østers, rogn, grillede eller dampede fisk.