CHABLIS GRAND CALCAIRE Gruhier & Delaunay - Vinforsyning

CHABLIS GRAND CALCAIRE Gruhier & Delaunay

Gruppe: Hvidvin

Land: Frankrig

Årgang: 2020

Størrelse: 75,00

Druer: 100% Chardonnay

Lagring: 10-12 mdr. sur lie, primært på stål + lille del på fade.

Alkohol: 12,50

Nr: 03609522035

EAN Nr: 3701338000829

Distrikt

Chablis. Læs mere om distriktet

Producent

gruhier-&-delaunay. Læs mere om producenten

Om produktet

Fætrene er enige om, at GRAND CALCAIRE-vinene skal afspejle Chablis’ autentiske stil: Præcision, subtilitet, kølighed og mineralitet. De går således ikke af vejen for at udvælge nordvendte vinmarker eller nogle af disse “mystiske” og enestående parceller med højt indhold af ler- og kalkholdig Kimmeridgian-mergel, som giver pragtfulde “cool climate” Chablis-vine.

Efter en skånsom presning af Chardonnay-druerne, bliver hovedparten af mosten gæret på ståltanke, mens en lille del gæres på fade. Derefter modnes vinen i 10-12 måneder på samme type beholdere, de to første måneder med omrøringer, for at give større kompleksitet. Det endelige blend af vinene fra de forskellige parceller og fra de forskellige modningstanke og fade foretages umiddelbart inden aftapning.

Vinen har en flot, lysgylden farve. Duften er frisk og elegant, med nuancer af forårsblomster (påskelilje, morgenfruer, tusindfryd), citrusfrugter samt krydrede toner af ingefær, kvan og cedertræ. Smagen er tør, sprød og delikat med lækre nuancer af appelsinskal, friske mandler og græs. Den slutter med flot mineralitet og en lækker harmoni mellem bid og frugtsødme.

×