CHABLIS 1ER CRU BUTTEAUX ØKO Domaine Jean-Marc Brocard
Distrikt
Chablis. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Jean-Marc Brocard. Læs mere om producenten
Om produktet
Navnet for 1. Cru-vinmarken ”Butteaux” kommer oprindeligt fra ”Butte haute” på fransk, som betyder den højeste del af skåningen, og i dette tilfælde ligger vinmarken oven for 1. Cru-marken ”Montmains” (som selv kommer fra ”Mont moyen” – på fransk midt... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Chablis. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Jean-Marc Brocard. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Navnet for 1. Cru-vinmarken ”Butteaux” kommer oprindeligt fra ”Butte haute” på fransk, som betyder den højeste del af skåningen, og i dette tilfælde ligger vinmarken oven for 1. Cru-marken ”Montmains” (som selv kommer fra ”Mont moyen” – på fransk midt på skråningen). Begge marker ligger sydvest for landsbyen Chablis på venstre side af åen Serein. Mens ”Montmains” skråner mod øst og nord, vender ”Butteaux” mod vest, og får således længere eftermiddags- og aftensol.
Parcellen høstes med moderne, skånsomme høstmaskiner, som reducerer høsttiden væsentligt. Druerne presses umiddelbart efter ankomsten til kælderen, og gæringen foretages med druernes egne gærstammer, noget som sikrer, at den enkelte parcels unikke karakterer afspejles bedst muligt. Efter en malolaktisk gæring modnes vinen i 14 måneder ”sur lie” på store ”Foudre”-træfade af fransk eg, uden omrøring. Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning og en ganske let filtrering, hvis nødvendigt.
Denne Chablis 1. Cru ”Butteaux” har en meget klassisk stil for vinmarken, som er kendt for at give vine, der både får god frugtsødme pga. en god soleksponering og modning, og finesse og kølighed pga. højden. Den dybe og mere lerholdige undergrund på ”Butteaux” giver desuden en god koncentration i vinene.
Her finder man den særlige kombination, man kan forvente i en top-Chablis: Elegance (bl.a. lækre blomstertoner), koncentration, mineralitet og harmoni. Opholdet på de store fade giver desuden vinen en spændende karakter af grillede hasselnødder, eksotisk træ og lys tobak.
En god ledsager til de bedste fiske- og skaldyrsretter. Prøv den fx sammen med hummer eller pighvar. Vinens struktur gør den også velegnet til lyst kød. Serveres afkølet, men ikke iskold.