Planeta

Uprætentiøst og med en næsten cool selvfølgelighed producerer Planeta-familien en sand perlerække af vine, som har opnået stjernestatus på den internationale vinscene og som sælges kloden rundt. Fra deres seks topmoderne sicilianske vingårde stræber de efter den ypperste kvalitet i deres vine – vine, der samtidig afspejler Siciliens “terroir” og dermed øens lidt rå, men smukke natur.

Familiens tradition for vindyrkning går mere end 300 år tilbage, men den nuværende generation har tilføjet vinproduktionen på Sicilien en helt ny dimension. De første 50 hektarer er i dag blevet til 350 hektarer vinmarker, og den første Chardonnay fra 1994 har fået følgeskab af Merlot, Syrah og Cabernet Sauvignon tillige med lokale druer som Nero d’Avola, Frappato, Grecanico og Fiano. Senest har deres produktion af Etna-vine udvidet druediversiteten med de to unikke lokale druer Nerello Mascalese og Carricante samt Pinot Nero og Riesling.

Fra familiens olivenlund, som ligger helt ud til Middelhavet, producerer Planeta desuden en udsøgt olivenolie. Ligesom vinene må den sælges via allokeringer, for der er simpelthen ikke vin og olivenolie nok. Planeten Planeta er nemlig svær at forlade igen, når man først er landet på den!

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.
×