ROSE DOC Sicilia, Planeta, Sicilien

Distrikt

Sicilia DOC. Læs mere om distriktet

Producent

Planeta. Læs mere om producenten

Om produktet

Efter flere forsøg med forskellige druer for at opnå det bedste resultat for en rosévin, faldt valget på druerne Syrah (50%) og Nero d’Avola (50%) dyrket på vingården Dispensa i Menfi-området, hvor man generelt opnår vine med stor aroma og... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rosé vin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2021

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 06201032135

EAN Nr 8020735006001

Druer 50% Nero dAvola 50% Syrah

Lagring 12 mdr på stål

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Distrikt

Sicilia DOC. Læs mere om distriktet

Producent

Planeta. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Efter flere forsøg med forskellige druer for at opnå det bedste resultat for en rosévin, faldt valget på druerne Syrah (50%) og Nero d’Avola (50%) dyrket på vingården Dispensa i Menfi-området, hvor man generelt opnår vine med stor aroma og frugtkarakter. Umiddelbart efter plukningen bliver druerne mast og får lov til at ligge i 4-5 timer med deres skind for at få en sart, pink farve. Derefter bliver druerne skånsomt presset, og mosten for lov til at bundfælde natten over under kølige forhold. Dagen efter starter den alkoholisk gæring på temperaturregulerede (15 grader) rustfrie ståltanke og varer i ca. 12 dage. Vinen aftappes i slutningen af januar til begyndelsen af februar efter høsten efter en let filtrering – og altså uden påvirkning af træ.

Planetas Rosé har en lys, pink, roséfarve. I duften er den meget aromatisk og frisk med nuancer af hindbær, grape og en smule violer. Smagen er tør, let og meget frugtrig med toner af røde bær. Det er en vin, som vil egne sig fint som aperitif, sammen med salater, forretter – f.eks. med skaldyr – men også til fisk i hvide saucer, kylling eller pasta- og risottoretter.

×