ERUZIONE 1614 PINOT NERO Etna, Planeta, Sicilien

Distrikt

Etna. Læs mere om distriktet

Producent

Planeta. Læs mere om producenten

Om produktet

Navnet Eruzione 1614 refererer til vulkanen Etnas udbrud i 1614 som varede i 10 år! Eruzione 1614 Pinot Nero (produceret efter certificerede SOStain-Sicilia miljøvenlige forskrifter) laves på Pinot Nero fra en enkelt lille parcel med 3.000 vinstokke i vinmarken Sciaranuova... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2020

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 06291112035

Druer 100% Pinot Noir

Lagring Ca. 10 mdr. på ståltanke.

Respekt Ja

Distrikt

Etna. Læs mere om distriktet

Producent

Planeta. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Navnet Eruzione 1614 refererer til vulkanen Etnas udbrud i 1614 som varede i 10 år! Eruzione 1614 Pinot Nero (produceret efter certificerede SOStain-Sicilia miljøvenlige forskrifter) laves på Pinot Nero fra en enkelt lille parcel med 3.000 vinstokke i vinmarken Sciaranuova ved Castiglione di Sicilia, ved foden af Etna. Her giver den sorte, mineralrige vulkanske jord i en højde af ca. 870 m.o.h. meget delikate og stilfulde vine. Vinen er vinificeret på vingården Feudo di Mezzo.

Druerne transporteres til kælderen i små kasser à 14 kg. og håndsorteres efter ankomsten. Efter en nedkøling på ca. 10 grader bliver de afstilket og gæret på åbne trækar, med to gange daglige såkaldte “délestage” og “remontage”, som består i at overføre most fra den nederste del af tankene over toppen for at holde drueskallerne nede i mosten og derved udvinde mere farve og smag af disse. Efter endt gæring og yderligere 13 dages maceration, bliver vinen presset og modner i 10 måneder på ståltanke.

Eruzione 1614 Pinot Nero har en flot, blank rubinrød farve. I duften finder man klassiske, kølige og delikate Pinot Noir-nuancer af violer, kirsebær og blommer. Smagen er usædvanlig delikat og sprød, men udvikler en god velour og kødfuldhed med lidt iltning. Den slutter med et godt bid og en god tannin – meget appetitvækkende.

Server den til kalv- og svinekød, fjerkræ, grønsagsretter, pasta- eller risottoretter.

×