WAIHOPAI WHITE BLEND Marlborough, Misty Cove Wines

Distrikt

Marlborough. Læs mere om distriktet

Producent

Misty Cove Winery. Læs mere om producenten

Om produktet

Waihopai Limited Release (”White blend”) er sammensat af druerne Gewürztraminer (62%), Grüner Veltliner (24%) og Riesling (14%) fra Marlboroughs solrige og tørre subdistrikt, Waihopai Valley. Druerne håndplukkes ved optimal modenhed og holdes adskilte under afstilkning, knusning og presning, som foregår... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land New Zealand

Årgang 2020

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 05701812035

EAN Nr 9421904809345

Druer 62% Gewürztraminer 24% Grüner Veltliner 14% Riesling

Lagring Få mdr. på ståltanke.

Outlet Ja

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Distrikt

Marlborough. Læs mere om distriktet

Producent

Misty Cove Winery. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Waihopai Limited Release (”White blend”) er sammensat af druerne Gewürztraminer (62%), Grüner Veltliner (24%) og Riesling (14%) fra Marlboroughs solrige og tørre subdistrikt, Waihopai Valley.

Druerne håndplukkes ved optimal modenhed og holdes adskilte under afstilkning, knusning og presning, som foregår umiddelbart efter ankomsten til kælderen. Gewürztraminer-mosten er gæret på temperaturregulerede ståltanke, mens Grüner Veltliner og Riesling bliver gæret på nye træfade (500 l.) af akacietræ, alle med druernes vilde gærceller. Derefter sammenstikkes vinene på store ståltanke og hviler ”on lees” i nogle få måneder inden aftapning. Opholdet på ståltanke bevarer frugtkarakteren og friskheden, og bundfaldet tilfører mere kompleksitet og struktur.

De tre druesorter tilfører White Blend hver deres karakter: Gewürztraminer bringer kødfuldhed, krydderier og frugtsødme, Grüner Veltliner tørhed, nerve og friskhed og Riesling de blomsteragtige toner… Her finder man nuancer af vilde blomster, ferskner, kiwi, figner og mango samt en fin balance mellem tørhed og sødme (naturligt restsukker: 7,88/l.). Vinen slutter med masser af friskhed og charme. En lækker vin til aperitif, fisk eller skaldyr og til lyst kød. Prøv den også til pasta- eller risottoretter.

×