VALPOLICELLA CLASSICO SUPERIORE ØKO DOC, Tenuta Fraune, Fidora
Distrikt
Valpolicella. Læs mere om distriktet
Producent
Fidora. Læs mere om producenten
Om produktet
Fidoras Valpolicella Classico Superiore er lavet på 65% Corvina, 30% Corvinone og 5% Rondinella, som bliver udvalgt på de bedste parceller fra vingården Tenuta Fraune, i den nordlige del af Fumane-dalen, i Valpolicella Classica. De økologiskdyrkede vinstokke er anlagt med... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Valpolicella. Læs mere om distriktet
Producent
Fidora. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Fidoras Valpolicella Classico Superiore er lavet på 65% Corvina, 30% Corvinone og 5% Rondinella, som bliver udvalgt på de bedste parceller fra vingården Tenuta Fraune, i den nordlige del af Fumane-dalen, i Valpolicella Classica. De økologiskdyrkede vinstokke er anlagt med Pergola og Guyot opbindingsmetoderne, i en højde af 500-650 m.o.h., på en undergrund af kalkaflejringer og marmor, som giver meget mineralske og strukturerede vine. Højden giver god udluftning og kølighed mellem vinrækkerne og derved meget sunde druer.
Druesortene og parcellerne er vinificeret separat, uden tilsætning af gær eller svovl, dette for at bevare karakteren fra hver drue og parcel. Druerne afstilkes, og efter en skånsom masning og en kold macerering bliver de gæret spontant (med druernes vilde gær) i ståltanke. Efter presningen gennemgår vinen en malolaktisk gæring og bliver derefter først modnet i 12 måneder på franske tonneaux à 500 l. og derefter i 12 måneder på større egefade. Sammenstikningen af de forskellige vine foretages efter modningen.
Vinen har en flot, mørk, rubinrød farve. Selv om duften er moden og umiddelbar, byder vinen på præcise, intense nuancer af kirsebær, blomme, lakrids og sort peber. I smagen virker vinen først en smule lukket, men den udvikler sig hurtigt i glasset og får mere velour og charme. Den slutter med en god tørhed og sprødhed, men også en let mineralsk stil og en god syre, som gør den perfekt til gastronomien.
Prøv den til det middelhavsinspirerede køkken med f.eks. fjerkræ, kalv og lam samt naturligvis pasta- og risottoretter. Server den ved ca. 16-18 °C.