VALPOLICELLA CLASSICO SUPERIORE ØKO DOC, Tenuta Fraune, Fidora

Distrikt

Valpolicella. Læs mere om distriktet

Producent

Fidora. Læs mere om producenten

Om produktet

Fidoras Valpolicella Classico Superiore er lavet på 65% Corvina, 30% Corvinone og 5% Rondinella, som bliver udvalgt på de bedste parceller fra vingården Tenuta Fraune, i den nordlige del af Fumane-dalen, i Valpolicella Classica. De økologiskdyrkede vinstokke er anlagt med... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land Italien

Årgang 2015

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 06094711535

EAN Nr 8053369646015

Druer 65% Corvina 30% Corvinone 5% Rondinella

Lagring 12 mdr. på franske fade (500 l.) + 12 mdr. på store fade

Økologisk Ja

Respekt Ja

Vegansk Ja

Distrikt

Valpolicella. Læs mere om distriktet

Producent

Fidora. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Fidoras Valpolicella Classico Superiore er lavet på 65% Corvina, 30% Corvinone og 5% Rondinella, som bliver udvalgt på de bedste parceller fra vingården Tenuta Fraune, i den nordlige del af Fumane-dalen, i Valpolicella Classica. De økologiskdyrkede vinstokke er anlagt med Pergola og Guyot opbindingsmetoderne, i en højde af 500-650 m.o.h., på en undergrund af kalkaflejringer og marmor, som giver meget mineralske og strukturerede vine. Højden giver god udluftning og kølighed mellem vinrækkerne og derved meget sunde druer.

Druesortene og parcellerne er vinificeret separat, uden tilsætning af gær eller svovl, dette for at bevare karakteren fra hver drue og parcel. Druerne afstilkes, og efter en skånsom masning og en kold macerering bliver de gæret spontant (med druernes vilde gær) i ståltanke. Efter presningen gennemgår vinen en malolaktisk gæring og bliver derefter først modnet i 12 måneder på franske tonneaux à 500 l. og derefter i 12 måneder på større egefade. Sammenstikningen af de forskellige vine foretages efter modningen.

Vinen har en flot, mørk, rubinrød farve. Selv om duften er moden og umiddelbar, byder vinen på præcise, intense nuancer af kirsebær, blomme, lakrids og sort peber. I smagen virker vinen først en smule lukket, men den udvikler sig hurtigt i glasset og får mere velour og charme. Den slutter med en god tørhed og sprødhed, men også en let mineralsk stil og en god syre, som gør den perfekt til gastronomien.

Prøv den til det middelhavsinspirerede køkken med f.eks. fjerkræ, kalv og lam samt naturligvis pasta- og risottoretter. Server den ved ca. 16-18 °C.

×