VALPOLICELLA BIO Monte Tabor, Fidora

Distrikt

Valpolicella. Læs mere om distriktet

Producent

Fidora. Læs mere om producenten

Om produktet

Fidoras Valpolicella er lavet på Corvina (65%), Corvinone (25%) og Rondinella dyrket på en enkelt skråning i Illasidalen øst for Verona. Vinmarken hører til vingården Monte Tabor, som er blevet dyrket økologisk siden 1992 og desuden i dag biodynamisk. Vinstokkene... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land Italien

Årgang 2020

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 06096412035

EAN Nr 8053369645360

Druer 65% Corvina 25% Corvinone 10% Rondinella

Lagring 1 år på ståltanke.

Biodynamisk fremstillet vin Ja

Respekt Ja

Vegansk Ja

Distrikt

Valpolicella. Læs mere om distriktet

Producent

Fidora. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Fidoras Valpolicella er lavet på Corvina (65%), Corvinone (25%) og Rondinella dyrket på en enkelt skråning i Illasidalen øst for Verona. Vinmarken hører til vingården Monte Tabor, som er blevet dyrket økologisk siden 1992 og desuden i dag biodynamisk. Vinstokkene er anlagt i pergola-opbinding, i en højde af 220-500 m.o.h., på en undergrund af kalkaflejringer, som giver meget aromatiske og komplekse vine. Højden giver god udluftning og kølighed mellem vinrækkerne og derved meget sunde druer.

Druerne er afstilket, og efter en skånsom masning og en kold macerering bliver de gæret i ståltanke. Efter presningen bliver vinen modnet på samme type tanke i 12 mdr.

Vinen har en flot, mørk, rubinrød farve og flotte nuancer af kirsebær, blomme og hybenblomst i den meget umiddelbare og aromatiske duft. Vinen virker først frisk og meget frugtig i munden, men den udvikler hurtigt en større fylde og kompleksitet. Det slutter med en god tørhed og et godt bid, som gør den perfekt til gastronomien. Prøv den til det middelhavsinspirerede køkken med f.eks. fjerkræ, kalv og lam samt naturligvis pasta- og risottoretter. Server den ved ca. 17 – 18 grader.

×