ROTENBERG 1 CRU BIO Alsace, Marcel Deiss

Distrikt

Alsace. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Marcel Deiss. Læs mere om producenten

Om produktet

Vinmarken Rotenberg ligger på et kæmpe plateau af jernholdig kalksten – hvoraf dens røde farve - som vender mod øst og ligesom vogter over hele dalen, bag landsbyen Bergheim. Stedet bliver bagt af solen, men den kalkholdige jordbund giver vinene... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2015

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 04050821535

EAN Nr 3568211158554

Druer Pinot Gris Riesling

Lagring 12 mdr. "sur lie" på ståltanke.

Biodynamisk fremstillet vin Ja

Respekt Ja

Scoreplads

Robert Parkers The Wine Advocate92
Wine Enthusiast94
Revue des Vins de France16
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2022

Distrikt

Alsace. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Marcel Deiss. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Vinmarken Rotenberg ligger på et kæmpe plateau af jernholdig kalksten – hvoraf dens røde farve – som vender mod øst og ligesom vogter over hele dalen, bag landsbyen Bergheim. Stedet bliver bagt af solen, men den kalkholdige jordbund giver vinene friskhed og finesse. Rotenberg er perfekt til Riesling og Pinot Gris og giver vine, som ofte er bedst i deres ungdom, selv om de, i de bedste årgange, godt kan gemmes i nogle år. Marcel Deiss’ parcel (1 ha.) på marken er beplantet (1982) med netop Riesling og Pinot Gris, som denne vin er lavet på.

Beplantningen her er på 8.000 vinstokke/ha., men udbyttet er meget begrænset (35 hl./ha.). Vinen gærer på tank med druernes egen gær, uden indgriben fra teamet i kælderen. Efter endt gæring lagres vinen på sit ”lie” i et år på ståltank.

Rotenberg har røgede nuancer i duften med eksotiske toner af kødfuld mandarin, appelsinblomst og lidt jasmin. Smagen er klingende ren, med citrustoner og nuancer af kølige, friskplukkede bær som stikkelsbær og hindbær. Kan iltes på karaffel i ca. 1 time før servering. Serveringstemperatur: ca.10°C. Prøv den til fisk- og skaldyrsretter fx lavet efter opskrifter fra Middelhavsområdet. Den er også egnet til gedeost.

×