RESERVE CABERNET SAUVIGNON Wautoma Springs Vineyard, Columbia Crest Clone 21

Distrikt

Columbia Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Columbia Crest. Læs mere om producenten

Om produktet

Reserve Clone 2 Cabernet Sauvignon er lavet på 100% Cabernet Sauvignon fra Wautoma Springs Vineyard, midt i Cold Creek, som trods navnet er et ret varmt og tørt distrikt. Den lille vinmark er udelukkende beplantet med Cabernet Sauvignon, der trives... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land USA

Årgang 2015

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 05583711535

EAN Nr 088586008979

Druer 100% Cabernet Sauvignon

Lagring 18 mdr. på nye og brugte træfade.

Scoreplads

Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021

Distrikt

Columbia Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Columbia Crest. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Reserve Clone 2 Cabernet Sauvignon er lavet på 100% Cabernet Sauvignon fra Wautoma Springs Vineyard, midt i Cold Creek, som trods navnet er et ret varmt og tørt distrikt. Den lille vinmark er udelukkende beplantet med Cabernet Sauvignon, der trives godt på den klippe- og lerholdige muld, som undergrunden består af. Vinmarken giver kun et lille udbytte, men til gengæld utroligt intense og ”præcise” vine, som har en ganske særlig karakter og som modner utrolig godt. 2015 var en af de varmeste årgange i Washington, og det gav nærmest perfekte vækstforhold for sunde og koncentrerede druer.

Efter en håndplukning og en yderligere sortering ved ankomsten til kælderen, bliver druerne afstilket og skånsomt mast. Vinificeringen foregår separat for de forskellige parceller. Druerne bliver derefter overført til ståltanke, hvor de gennemgår en skindmaceration i to dage for at optimere aroma-, duft- og frugtekstrakten, inden den alkoholiske gæring starter. Gæringen foregår med løbende omrøringer, og efter presningen bliver vinene overført til en kombination af nye og brugte træfade, hvor den malolaktiske gæring foregår, efterfulgt af en modning i 18 måneder. Sammenstikningen af de forskellige parceller og fade foregår umiddelbart inden aftapning.

Vinen har en dyb, mørk, rubinrød farve. Det er en meget kompleks og sammensat vin. Duften er umiddelbar og fyldig, med nuancer af syltede, mørke frugter som solbær, vilde brombær og blåbær. Smagen er ret struktureret, igen med karakter af mørke bær, men også med toner af skovbund, tobak, milde krydderier og en smule lakrids. Den slutter med god mineralitet og finesse samt et godt bid. En meget vellavet og harmonisk vin. Server den til lam, okse og vildt.

×