RECIOTO DELLA VALPOL. ØKO DOCG, Monte Tabor, Fidora
Producent
Fidora. Læs mere om producenten
Om produktet
Fidoras Recioto Monte Tabor er lavet på Corvina (65%), Corvinone (25%) og Rondinella, som er dyrket på en enkelt skråning i Illasidalen øst for Verona. Vinmarken hører til vingården Monte Tabor, som har dyrket økologisk vin siden 1992. Vinstokkene er... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Producent
Fidora. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Fidoras Recioto Monte Tabor er lavet på Corvina (65%), Corvinone (25%) og Rondinella, som er dyrket på en enkelt skråning i Illasidalen øst for Verona. Vinmarken hører til vingården Monte Tabor, som har dyrket økologisk vin siden 1992. Vinstokkene er anlagt i en højde af 220-300 m.o.h., på en undergrund af kalkaflejringer, som giver meget aromatiske og komplekse vine. Højden giver god udluftning og kølighed mellem vinrækkerne og derved meget sunde druer.
Et udvalg af de bedste klaser bliver høstet i september-oktober og lægges til tørre i 3 måneder efter ”appassimento”-teknikken i små kasser i store, ventilerede rum. Under denne proces taber druerne ca. 40-50% af deres vægt, men til gengæld bliver aroma, smag og sukker stærkt koncentreret. I januar bliver druerne skånsomt afstilket, mast og sat til gæring på tank. Efter presningen overføres vinen til franske træfade (500 l., 40% nye) og modnes i 30 måneder.
Recioto har en intens, rubinrød farve med lilla skær. I duften finder man toner af mørke kirsebær, mandler og krydderier. Den har en fin frugt og en stor koncentration og kompleksitet i smagen. Den har en flot balance mellem sødme og syre, og en lang, ren eftersmag, som gør den meget charmerende. Den vil gøre sig som aperitif eller til dessert. Prøv den også til en god Gorgonzola. Serveringstemperaturen bør være ca. 15 grader. Giv den gerne en times iltning.