PROSECCO IL FONDO BIO Tenuta Civranetta, Fidora

Distrikt

Prosecco DOC. Læs mere om distriktet

Producent

Fidora. Læs mere om producenten

Om produktet

Prosecco Frizzante ”Il Fondo” er lavet 100% på Glera dyrket på ejendommen Civranetta ved den historiske ”Via Annia” (nær Laguna di Venezia), hvor Fidora har dyrket vin i mere end 100 år. Fidora overgik til økologisk dyrkning på de 80... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Spumante

Kolli 12

Land Italien

Størrelser 75,00

Alkohol % 11,00

Nr 06095820035

EAN Nr 8053369640044

Druer 100% Glera

Lagring 2. gæring på flasker.

Biodynamisk fremstillet vin Ja

Respekt Ja

Vegansk Ja

Distrikt

Prosecco DOC. Læs mere om distriktet

Producent

Fidora. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Prosecco Frizzante ”Il Fondo” er lavet 100% på Glera dyrket på ejendommen Civranetta ved den historiske ”Via Annia” (nær Laguna di Venezia), hvor Fidora har dyrket vin i mere end 100 år. Fidora overgik til økologisk dyrkning på de 80 ha. vinmarker i 1974. De resterende 80 ha. på ejendommen er dækket af skov, krat, enge og damme, som sikrer en perfekt biodiversitet. Indflydelsen fra havet og kølige vinde fra de nordvestlige bjerge sikrer et stort temperaturskift mellem dag og nat. Dette giver en langsommere modning for druerne, men til gengæld aroma, bid og finesse.

Straks efter høsten bliver druerne skånsomt mast og får en kort skindmacerering inden presning. Mosten gennemgår derefter en kølig alkoholisk gæring på ståltank med druernes egne gærceller, før aftapning på flaske uden filtrering, så gæret og en stor del af bundfaldet kommer med. Andengæringen foregår på flaske, hvorved vinen bliver let mousserende (frizzante). Ifølge de gamle traditioner i området foretager man ingen efterfølgende degorgering, hvor man fjerner bundfaldet, og man vil derfor finde lidt slør i bunden af flasken. Til gengæld beholder vinen sin friskhed, karakter og ”vildskab”, noget som er klassisk for netop col fondo (”sur lie”) -vine.

Vinen har en flot, lysgylden farve og levende, vedvarende bobler. Duften er umiddelbar, frisk og liflig med nuancer af vilde blomster, mandler, grønne æbler, grape og ferskner. I munden er den frisk, tør og intens, med god balance mellem struktur, frugt og mineralitet. Brug den som aperitif, til skaldyr eller fjerkræ. Perfekt til et lille glas i ”utide”.

×