PREMIER CRU EXTRA BRUT Champagne Leclerc Briant, Epernay

Distrikt

Champagne. Læs mere om distriktet

Producent

Leclerc Briant. Læs mere om producenten

Om produktet

Premier Cru Extra Brut er normalt lavet på Pinot Noir (70%) og lige dele Pinot Meunier og Chardonnay fra 1. Cru-vinmarker i Hautvillers, Cumières, Bisseuil, Trépail, Rilly la Montagne og Villers-Allerand. Sammensætningen kan variere efter årgang. Hovedparten af vinen kommer... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Champagne

Kolli 6

Land Frankrig

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,00

Nr 09282020035

EAN Nr 3465020000107

Druer 15% Chardonnay 15% Pinot Meunier 70% Pinot Noir

Lagring 2. gæring på flaske: 5 år

Respekt Ja

Vegansk Ja

Scoreplads

Falstaff Magazin94
International Wine ChallengeSilver

Distrikt

Champagne. Læs mere om distriktet

Producent

Leclerc Briant. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Premier Cru Extra Brut er normalt lavet på Pinot Noir (70%) og lige dele Pinot Meunier og Chardonnay fra 1. Cru-vinmarker i Hautvillers, Cumières, Bisseuil, Trépail, Rilly la Montagne og Villers-Allerand. Sammensætningen kan variere efter årgang. Hovedparten af vinen kommer fra en enkelt årgang, suppleret med vine fra 2-3 ældre årgange. Vinen er både gæret og modnet på store træfade. Også længden for andengæringen på flaske (champagnisering) varierer efter årgang – normalt omkring 4-5 år. Dosagen (tilsætning af sukkerlikør) er på ca. 3 g. sukker/liter (Extra Brut).

Vinen har en flot, lysgylden farve med kobberrødt skær. Den har fine, vedvarende bobler og en meget åben, ren, blomsteragtig og frugtig duft, med nuancer af appelsin, akacieblomster, kaprifolie, lindeblade og jasmin. I smagen har vinen en flot harmoni mellem tørhed, finesse og de federe, fyldige og mere kødfulde toner. Her finder man også eksotiske toner af citron, pomelo, ferskner, mango og passionsfrugt. Den slutter med god tørhed, struktur og elegance samt en let saltet stil og en mineralitet, som gør den meget appetitvækkende.

Perfekt til festlige lejligheder. Matcher skaldyr og fisk samt en god hvidskimmelost.

×