PREMIER CRU EXTRA BRUT Champagne Leclerc Briant, Epernay
Distrikt
Champagne. Læs mere om distriktet
Producent
Leclerc Briant. Læs mere om producenten
Om produktet
Premier Cru Extra Brut er normalt lavet på Pinot Noir (70%) og lige dele Pinot Meunier og Chardonnay fra 1. Cru-vinmarker i Hautvillers, Cumières, Bisseuil, Trépail, Rilly la Montagne og Villers-Allerand. Sammensætningen kan variere efter årgang. Hovedparten af vinen kommer... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Champagne. Læs mere om distriktet
Producent
Leclerc Briant. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Premier Cru Extra Brut er normalt lavet på Pinot Noir (70%) og lige dele Pinot Meunier og Chardonnay fra 1. Cru-vinmarker i Hautvillers, Cumières, Bisseuil, Trépail, Rilly la Montagne og Villers-Allerand. Sammensætningen kan variere efter årgang. Hovedparten af vinen kommer fra en enkelt årgang, suppleret med vine fra 2-3 ældre årgange. Vinen er både gæret og modnet på store træfade. Også længden for andengæringen på flaske (champagnisering) varierer efter årgang – normalt omkring 4-5 år. Dosagen (tilsætning af sukkerlikør) er på ca. 3 g. sukker/liter (Extra Brut).
Vinen har en flot, lysgylden farve med kobberrødt skær. Den har fine, vedvarende bobler og en meget åben, ren, blomsteragtig og frugtig duft, med nuancer af appelsin, akacieblomster, kaprifolie, lindeblade og jasmin. I smagen har vinen en flot harmoni mellem tørhed, finesse og de federe, fyldige og mere kødfulde toner. Her finder man også eksotiske toner af citron, pomelo, ferskner, mango og passionsfrugt. Den slutter med god tørhed, struktur og elegance samt en let saltet stil og en mineralitet, som gør den meget appetitvækkende.
Perfekt til festlige lejligheder. Matcher skaldyr og fisk samt en god hvidskimmelost.