PINOT NOIR Domaine Anderson, Anderson Valley California
Distrikt
Anderson Valley. Læs mere om distriktet
Producent
domaine-anderson. Læs mere om producenten
Om produktet
64% af Pinot Noir-druerne kommer fra vinmarken Dach (CCOF Organic og Demeter Biodynamic), 29% fra vinmarken Walraven (CCOF Organic), og de sidste 7% fra vinmarken Pinoli (delvist CCOF Organic). Høsten foretages om natten, når temperaturen er lavest og ad flere... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Anderson Valley. Læs mere om distriktet
Producent
domaine-anderson. Læs mere om producenten
Mere om produktet
64% af Pinot Noir-druerne kommer fra vinmarken Dach (CCOF Organic og Demeter Biodynamic), 29% fra vinmarken Walraven (CCOF Organic), og de sidste 7% fra vinmarken Pinoli (delvist CCOF Organic).
Høsten foretages om natten, når temperaturen er lavest og ad flere omgange i løbet af september, når druerne på de forskellige parceller er optimalt modne. Det giver i alt 22 forskellige fade i separate gæringer og med druernes egne vilde gærceller. Gæringen varer i gennemsnit 11 dage og kombineres med løbende omrøringer for en del af vinen. I løbet af vinteren og første del af foråret gennemgår vinen en malolaktisk gæring, og herefter modner den videre i de samme fade til næste vinter, hvor de forskellige cuveer sammenstikkes umiddelbart før aftapningen. Fadene er 228 l. Bourgogne-fade (30% nye) fra bl.a. François Frères, Sirugue og Seguin Moreau.
Pinot Noir fra Domaine Anderson har en mørk, rubinrød farve. Duften er frugtrig og aromatisk, med nuancer af røde bær (kirsebær, tranebær), men også komplekse toner af tørrede blomster, læder og krydderier som pomerans, kanel og kardemomme. I den elegante smag fornemmer man også diskrete toner af træ, vanilje og ret sprøde toner af tannin og en smule mineralitet. Eftersmagen er lang og flot afrundet.
Servér vinen til vildtretter (gerne med ribs eller tyttebær), grillet okse- eller lammekød eller hvidskimmeloste.