PINOT NOIR CARPE DIEM Domaine Anderson, Anderson Valley California
Distrikt
Anderson Valley. Læs mere om distriktet
Producent
domaine-anderson. Læs mere om producenten
Om produktet
Pinot Noir Carpe Diem er lavet på druer høstet på udvalgte parceller på Roederers ejendomme i Anderson Valley, både på ”kølige” vinmarker mod kysten og ”varmere” i midten af distriktet. Høsten foretages om natten, når temperaturen er lavest, og druerne... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Anderson Valley. Læs mere om distriktet
Producent
domaine-anderson. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Pinot Noir Carpe Diem er lavet på druer høstet på udvalgte parceller på Roederers ejendomme i Anderson Valley, både på ”kølige” vinmarker mod kysten og ”varmere” i midten af distriktet. Høsten foretages om natten, når temperaturen er lavest, og druerne afstilkes straks efter ankomsten til kælderen. Druerne fra de forskellige parceller gæres separat i ca. 12 dage med druernes egen gær i en kombination af ståltanke og små franske træfade. Presningen fortages i små, lodrette træpresser og overføres derefter til 228 l. Bourgogne-fade (12% nye) fra bl.a. François Frères, Sirugue og Seguin Moreau. I løbet af vinteren og første del af foråret gennemgår vinen en langsom malolaktisk gæring, hvorefter den modner videre i de samme fade i 10 mdr. Sammenstikningen af vinene fra de forskellige parceller foretages umiddelbart før aftapningen, hvor vinen også bliver filtreret ganske let.
Pinot Noir Carpe Diem har en mørk, rubinrød farve. I duften finder man nuancer af solbær, mørke kirsebær, blommer, og sarte toner af cedertræ og vanilje. I den velstrukturerede og sprøde smag finder man komplekse nuancer af friskplukkede bær, skovbund, eksotiske krydderier og en smule sort peber.
Server den til retter med kalv, okse eller lam, gerne med skovsvampe. Prøv den også til oste som asiago, manchego eller lignende.