NOW SHIRAZ BIO Mclaren Vale, Paxton Vineyards

Distrikt

McLaren Vale. Læs mere om distriktet

Producent

Paxton. Læs mere om producenten

Om produktet

Navnet "Now" hentyder til "Natural Organic Wine". Shiraz-druerne (100%) til denne biodynamiske vin hentes på en enkelt parcel på ejendommen i McLaren Vale, hvor nætterne er meget kølige, og hvor modningen derfor foregår langsomt. Høsten foregår manuelt ved optimal balance... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land Australia

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 05883611735

EAN Nr 858787000559

Druer 100% Shiraz

Lagring Ståltanke.

Outlet Ja

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Scoreplads

James Halliday, The Wine Companion90

Distrikt

McLaren Vale. Læs mere om distriktet

Producent

Paxton. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Navnet “Now” hentyder til “Natural Organic Wine”. Shiraz-druerne (100%) til denne biodynamiske vin hentes på en enkelt parcel på ejendommen i McLaren Vale, hvor nætterne er meget kølige, og hvor modningen derfor foregår langsomt. Høsten foregår manuelt ved optimal balance mellem smags-, sukker- og syreindhold, og druerne transporteres til kælderen i små kasser, for at undgå masning og oxydering af druerne. Druerne bliver afstilket og let mast inden gæringen, som foregår køligt på åbne gæringskar, med druernes egen gærceller og med daglige omrøringer. Efter ca. 14 dage bliver vinen presset og overført til andre ståltanke, hvor den fortsætter gæringen, til den når ca. 14% i alkohol. Efter en kort, naturlig bundfældning aftappes vinen uden yderligere modning eller filtrering. Alle disse processer foregår uden tilsætning af svovl. Alt dette for at prioritere umiddelbarhed, aroma og frugt i vinen.

”Now” Shiraz blev lavet for første gang i årgang 2017, hvor man oplevede særlig gode forhold i McLaren Vale for at producere meget aromatiske og sprøde vine, selv for vine med 14% i alkohol. Det er de aromatiske frugttoner af kirsebær, hindbær, blommer og chokolade, som dominerer i duften og som også kommer frem i smagen, som er meget umiddelbar, afrundet og charmerende. Shiraz’ klassiske, mørke, krydrede toner kommer også en smule frem til sidst, men det er friskheden, der vinder. Serveres til f.eks. grønsagsretter, ris- og pastaretter, fjerkræ, kalv og lam. Også velegnet til hvidskimmeloste.

×