NEGROAMARO SUD IGP Salento, Feudi di San Marzano

Distrikt

Apulien. Læs mere om distriktet

Producent

Feudi di San Marzano. Læs mere om producenten

Om produktet

Negroamaro ”Sud” fra Feudi di San Marzano er lavet på druer fra parceller i Salento, som ligger ca. 100 m. over havet, og hvor undergrunden mest består af ler, kalk og sand. Høsten foregår, når druerne er optimalt modne, normalt... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 06105911935

EAN Nr 8023354042511

Druer 100% Negroamaro

Lagring 6 måneder

Distrikt

Apulien. Læs mere om distriktet

Producent

Feudi di San Marzano. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Negroamaro ”Sud” fra Feudi di San Marzano er lavet på druer fra parceller i Salento, som ligger ca. 100 m. over havet, og hvor undergrunden mest består af ler, kalk og sand. Høsten foregår, når druerne er optimalt modne, normalt anden uge i september. Gæringen varer i ca. 10 dage og efter en skånsom presning gennemgår vinen en malolaktisk gæring. Til sidst bliver modnes vinen i 6 måneder på franske træfade.

Vinen har en flot, blank, rubinrød farve med et lilla skær og en god fedme på glasset. Duften er umiddelbar, frugtrig og en smule eksotisk med nuancer af mørke bær, en smule vanilje og krydderier. I smagen er den meget fyldig og intens men samtidig sprød og i grunden ret delikat for en så kraftig vin. Åbner man den 1/2-1 time inden servering, kommer dens frugt og balance bedre frem. Bør serveres ved ca. 16-18° C.

Den vil egne sig fint til alle grønsags- og kødretter, til grillet oksekød, lam eller vildt (gerne med vilde bær). Prøv den også til modne hvid- eller rødskimmeloste. Den har potentiale nok til endnu 2-3 års lagring.

×