NEGROAMARO, F IGP Salento, San Marzano Vini

Distrikt

Apulien. Læs mere om distriktet

Producent

Feudi di San Marzano. Læs mere om producenten

Om produktet

Vinen er lavet på Negroamaro, som kommer fra 3 udvalgte parceller i området Monte La Conca, mellem San Marzano og Francavilla Fontana. Parcellerne er beplantet med 4.500 vinstokke pr. ha., en tæt beplantning som gør, at hver vinstok kun producerer... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2021

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 06106612135

EAN Nr 8023354042610

Druer 100% Negroamaro

Lagring 12 Mdr på Amerikansk eg

Distrikt

Apulien. Læs mere om distriktet

Producent

Feudi di San Marzano. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Vinen er lavet på Negroamaro, som kommer fra 3 udvalgte parceller i området Monte La Conca, mellem San Marzano og Francavilla Fontana. Parcellerne er beplantet med 4.500 vinstokke pr. ha., en tæt beplantning som gør, at hver vinstok kun producerer få klaser, men til gengæld meget koncentrerede druer. Jordbunden består af rød jord (terra rossa), en blanding af kalksten, sand, muld og spredte klipper, samt jernoxid, som giver jorden sin karakteristisk røde farve. Selv om distriktet er plaget af tørke og ekstrem varme i dagstimerne, er nætterne næsten kølige. Denne temperaturforskel giver druerne en længere modning og derfor mere aromatiske og delikate vine.

Efter en total afstikning bliver druerne gæret separat efter parcel på rustfrie ståltanke. Efter presning gennemgår vinene en malolaktisk gæring og efter sammenstikning af de forskellige cuvéer, bliver vinen modnet 12 mdr. på barriques af fransk og kaukasisk eg samt 12 mdr. på ståltanke.

I farven er ”F” ekstrem mørk, næsten sort, dog med lilla skær på kanten af glasset. I duften er vinen krydret og en smule ”jammy”, med nuancer af syltede kirsebær, kirsebærsten og lidt vanilje. I smagen finder man lidt af de same toner, men vinen virker samtidig mørkere, med karakter af lakrids og peber – lidt ”Amaroneagtig”. Den slutter med en lang eftersmag, et bid og en god harmoni mellem frugtsødmen, strukturen, alkohol og tørhed. Server den til kraftige kødretter med vildt, okse eller lam, men også til oste af pecorino-typen.

×