MONT ROSE, ROSE ZERO SPARKLING 0,0 Alkoholfri, Montrose
Producent
Domaine Montrose. Læs mere om producenten
Om produktet
Zero Sparkling er sammensat af to klassiske druer for Languedoc: Grenache Noir (80%) og Cinsault (20%), som vinificeres separat og med samme omhu, som husets andre rosévine. De gennemgår en kort skindmacerering for at opnå en sart roséfarve og en... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Producent
Domaine Montrose. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Zero Sparkling er sammensat af to klassiske druer for Languedoc: Grenache Noir (80%) og Cinsault (20%), som vinificeres separat og med samme omhu, som husets andre rosévine. De gennemgår en kort skindmacerering for at opnå en sart roséfarve og en optimal frugt- og aromaekstrakt. Derefter bliver druerne presset, og mosten bliver gæret køligt (15-18°C) på tryktanke, hvor den bliver perlende. Efter gæringen bliver de to vine sammensat og vinen gennemgår en såkaldt ”vacuum-dealkoholiserings”-teknik, hvor man fjerner alkoholen fra den gærede vin, en proces som ikke fjerner boblerne fra en mousserende vin. Aftapningen foregår umiddelbart efter.
Vinen har en blank, lys pink farve. Sammensætningen af druesorten Grenache Noir, som giver saft, frugt og fylde, harmonerer fint med Cinsault, som tilfører finesse, bid og lækre nuancer af roser og tyttebær, men også federe toner af mandler og friske hasselnødder. En charmerende, umiddelbar, aromatisk og frugtig, halvtør, mousserende-rosé.
Dens gode struktur gør vinen perfekt til gastronomien, fx sammen med salater, skaldyr, sushi, fisk, fjerkræ eller med sydlandske eller asiatiske, sammenkogte retter med grøntsager eller kød. Den er ligesom født til et lille glas i utide, til cykelturen eller til en kold buffet.