Roussillon
Roussillon i det sydøstlige Frankrig, ved grænsen til Spanien, er et af de ældste vinproducerende områder i landet. Både grækerne og romerne dyrkede vin i regionen, og mange historikere mener, at det var derfra, vindyrkningen spredte sig til resten af Frankrig. Klimaet i Roussillon er det mest solrige i Frankrig, og da landskabet nogle steder er meget barskt og tørt, ligger vinmarkerne ret spredte. Vinstokkene har det bedst i kølige dale eller på kølige skråningervandreserver i dybden. Der dyrkes også vin i områderne tæt på Middelhavet, hvor kølige vinde giver modspil til varmen, og hvor jordbunden med gamle aflejringer er perfekt.
Efterhånden som nye generationer af producenter indser nødvendigheden af at bruge bedre druesorter, fokusere på dyrkningen og anvende bedre vinificeringsudstyr og mere moderne teknikker, oplever man fremragende vine herfra. AOP’er som Côtes du Roussillon, Côtes du Roussillon-Villages, Collioures, eller mere beskedne IGP’er (som fx Côtes Catalanes) producerer vine i en forbavsende god kvalitet. Nogle af Frankrigs ældste og mest berømte distrikter for dessertvine (”Vins Doux Naturels”) ligger også i regionen, nemlig AOP Maury, Rivesaltes og Banyuls. Og også her kan man finde sande perler!
Viser 6 resultaterSorted by latest