MACON LUGNY LES CHARMES Lupe-Cholet

Distrikt

Maconnais. Læs mere om distriktet

Producent

Lupé-Cholet. Læs mere om producenten

Om produktet

Lupé-Cholet henter Chardonnay-druerne til denne vin hos det lokale kooperativ, som har ”monopol” over marken ”Les Charmes”, men som i mange år har solgt en del af høsten til udvalgte vinhuse i Bourgogne. Lugny ligger i den nordlige del af... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2021

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 03401222135

EAN Nr 3296312174011

Druer Chardonnay

Lagring 8-12 måneder på ståltanke ‘sur lie’

Distrikt

Maconnais. Læs mere om distriktet

Producent

Lupé-Cholet. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Lupé-Cholet henter Chardonnay-druerne til denne vin hos det lokale kooperativ, som har ”monopol” over marken ”Les Charmes”, men som i mange år har solgt en del af høsten til udvalgte vinhuse i Bourgogne. Lugny ligger i den nordlige del af Mâconnais, og vinmarken (105 ha!) anses for at være en af de allerbedste i distriktet, med en perfekt blanding af mergel, knust sandsten og kalk, hvilket giver vine med en sjælden harmoni mellem struktur og frugt. Desuden er en del af de gennemsnitligt 40 år gamle vinstokke af typen Chardonnay ”musqué”, som tilfører blandingen en ganske spændende, let krydret og meget aromatisk stil.

Efter en skånsom presning med luftpresse umiddelbart efter ankomsten til kælderen gæres mosten på temperaturregulerede ståltanke (20-22°C) og modnes derefter i 8-12 måneder på ståltanke ”sur lie” (med bundfald), hvilket fremhæver drue- og frugtkarakteren, men som samtidigt bevarer vinmarkens særpræg.

Vinen har en flot, brillant, lysgylden farve. I duften afslører vinen en god friskhed og et godt bid, med Chardonnays klassiske lidt smøragtige aromaer af citrusfrugter, hvide ferskner, abrikoser, men også en forfriskende karakter af stikkelsbær. Smagen er meget sammensat, med både styrke, frugtsødme og en lækker, sprød, mineralsk og let krydret finish. Det er en meget helstøbt vin, som helt klart vil “kvikke” en lidt fed fiske- eller kødsauce op. Prøv den også til gedeost.

×