L’ENSEMBLE PINOT NOIR Willamette Valley, Nicolas & Jay

Distrikt

Willamette Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Nicolas & Jay. Læs mere om producenten

Om produktet

Efter flere års erfaring med Pinot Noir-druer fra 8 af de bedste vinmarker i AVA’erne Dundee Hills, EolaAmity, McMinnville og Yamhill-Carlton besluttede man i kæmpeårgangen 2018 at lave en ”superblend-vin”, som samler det bedste af det bedste. ”L’ensemble” består således... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land USA

Årgang 2021

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 03907912135

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 16 mdr. på 33% nye franske fade og 67% neutrale fade.

Distrikt

Willamette Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Nicolas & Jay. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Efter flere års erfaring med Pinot Noir-druer fra 8 af de bedste vinmarker i AVA’erne Dundee Hills, EolaAmity, McMinnville og Yamhill-Carlton besluttede man i kæmpeårgangen 2018 at lave en ”superblend-vin”, som samler det bedste af det bedste. ”L’ensemble” består således af vine fra de mest ekspressive fade fra hver vinmark, som enten er dyrket efter biodynamiske principper eller er ”LIVE-certified”. 2019 er således 2. årgang for denne vin.

Druerne fra de forskellige parceller plukkes, når de er optimalt modne, eller når de udtrykker karakteren fra parcellen fuldt ud. Klaserne plukkes i små kasser, som hurtigt transporteres til kælderen for at undgå oxydering. Hver parcel vinificeres separat, og gæringen foretages delvis med hele klaser. Både den malolaktiske gæring og modningen foregår på træfade (33% nye franske fade og 67% neutrale fade), og udvalget af fadene til ”L’ensemble” 2019 blev foretaget efter ca. 16 måneder, hvor man optimalt kunne bedømme hvert fads karakter. Efter et yderligere ophold på 6 måneder på samme type fade, blev vinen aftappet uden filtrering.

”L’ensemble” Pinot Noir har en flot, dyb og mørk rubinrød farve. Den er ret fed på glasset, og duften er meget umiddelbar og aromatisk, med nuancer af modne, røde bær og toner af peber og eksotisk træ. Efter lidt iltning afslører smagen både koncentration og kompleksitet, med lækre nuancer af kirsebær, granatæbler, vilde hindbær, og en meget god balance mellem frugtsødme, struktur og syre. Eftersmagen er meget charmerende og en smule mineralsk. Den giver utrolig meget af sig allerede i sin ungdom.

Server den til and, kalv, lam – gerne tilberedt med skovsvampe eller bær.

×