LE JEU DES VERTS (ORANGEVIN) BIO Gruenspiel, Alsace, Marcel Deiss
Distrikt
Alsace. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Marcel Deiss. Læs mere om producenten
Om produktet
”Le Jeu des Verts” (”De grønnes spil”) henter sit navn fra de grønne nuancer fra mergelen i vinmarken Gruenspiel (”spilbræt”) nær landsbyen Bergheim. Marken henter sit navn fra de mange jordtyper ved overfladen, som den byder på. Gruenspiel ligger som... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Alsace. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Marcel Deiss. Læs mere om producenten
Mere om produktet
”Le Jeu des Verts” (”De grønnes spil”) henter sit navn fra de grønne nuancer fra mergelen i vinmarken Gruenspiel (”spilbræt”) nær landsbyen Bergheim. Marken henter sit navn fra de mange jordtyper ved overfladen, som den byder på. Gruenspiel ligger som et sydvendt amfiteater, ovenfor Grands Cru-markerne fra Ribeauvillé. Her finder man øverst aflejringer af bl.a. runde sandsten, knust granit og gnejs, på en dyb undergrund af mergel – en diversitet, som gør vinmarken til en af de bedste i Bergheim. Samtidigt kan mergelen have tendens til at bringe en smule bitterhed i vinene, og det er derfor vigtigt under vinificeringen at sikre god ekstrakt af aroma, frugtrighed og smag fra druerne gennem en lang maceration af druerne.
”Le Jeu des Verts” laves på Riesling, Pinot Noir (vinificeret som hvid) og Gewurztraminer hentet på en parcel med 1,5 ha., hvor vinstokkene er plantet i 1982 og 2002 og kun giver 35 hl./ha. Efter en lang maceration af de hele druer, foregår presningen meget langsomt for at sikre en god frugt- og tanninekstrakt. Mosten gærer med druernes egen gær, uden indgriben fra teamet i kælderen. Efter endt gæring lagres vinen i et år på sit ”lie” i store, brugte træfade og aftappes efter en naturlig bundfældning og uden filtrering.
Allerede i duften fornemmer man en tør og mineralsk karakter, med nuancer af kiwifrugt, citrus, anis, hvide markblomster og lidt solbærblade – som egentligt fører tanken mod en rødvin. Smagen byder på god struktur, tannin, mineralitet, men også blødhed, kompleksitet og en ekstrem lang eftersmag. I området taler man om vine med en ”jernhånd i en handske af velour”! Den gode tannin til sidst afslører et langt modningspotentiale. Domaine Marcel Deiss bruger glas-propper til denne vin for at undgå evt. påvirkning fra kork.
Serveres til skaldyr, fisk, kalv og fjerkræ. Brug den også til oste som Comté, Epoisses og Munster.