LANGENBERG 1 CRU BIO Alsace, Marcel Deiss

Distrikt

Alsace. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Marcel Deiss. Læs mere om producenten

Om produktet

Vinmarken Langenberg er klassificeret 1. Cru i Alsaces nye markopdeling. Den ligger på en af de bedste sydvendte skråninger i St. Hyppolite, anlagt med flotte terrasser. Den fattige, varme undergrund af smuldrende granit betyder en tidlig modning og meget koncentrerede... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2021

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 04050622135

EAN Nr 3568211218524

Druer Beurot/Pinot Beurot Muscat Pinot Gris Pinot Noir Riesling

Lagring

Biodynamisk fremstillet vin Ja

Respekt Ja

Distrikt

Alsace. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Marcel Deiss. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Vinmarken Langenberg er klassificeret 1. Cru i Alsaces nye markopdeling. Den ligger på en af de bedste sydvendte skråninger i St. Hyppolite, anlagt med flotte terrasser. Den fattige, varme undergrund af smuldrende granit betyder en tidlig modning og meget koncentrerede druer. Her får Riesling ofte saltede toner. Marcel Deiss’ biodynamiskdyket parcel (1 ha.) på marken er beplantet med Riesling, Pinot Gris, Beurot, Muscat og Pinot Noir – de druesorter, man også finder i vinen. Beplantningen her er på 8.500 vinstokke/ha., men udbyttet er meget begrænset (35 hl./ha.). Vinen gærer med druernes egen gær, uden indgriben fra teamet i kælderen. Efter endt gæring lagres vinen i et år på sit ”lie”.

I duften finder man nuancer af citron, grape, hyldeblomst og en god mineralitet. I smagen virker vinen først en smule sart og luftig, men den udvikler ret hurtigt dybere og meget komplekse, krydrede toner. Rieslingdruens saltede karakter kommer flot igennem. Vinen må gerne hældes på karaffel 2-3 timer inden servering. Serveringstemperatur: 12°C. Prøv den til asparges, salater, marineret fisk (gerne med fennikel), sushi eller til en frisk gedeost.

×