LA PAULEE BOURGOGNE ROUGE Domaine François Lumpp, Givry
Distrikt
Bourgogne AOC. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Francois Lumpp. Læs mere om producenten
Om produktet
Næsten som en hemmelighed på gården, har Domaine François Lumpp siden 2014 produceret en Bourgogne Rouge, som man har døbt ”La Paulée” - navnet på de traditionelle fester i Bourgogne, der afslutter vinhøsten. Vinen sammensættes af vine dels fra yngre... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Bourgogne AOC. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Francois Lumpp. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Næsten som en hemmelighed på gården, har Domaine François Lumpp siden 2014 produceret en Bourgogne Rouge, som man har døbt ”La Paulée” – navnet på de traditionelle fester i Bourgogne, der afslutter vinhøsten. Vinen sammensættes af vine dels fra yngre vinstokke (16 år gamle) på ejendommens Givry-marker, dels fra et par enkelte parceller i AOC Bourgogne, men også af Givry-vine, som frasorteres under de enkelte sammenstikninger. Denne blanding gør, at vinen sælges under den mere beskedne AOC Bourgogne – men på trods af det, bliver den vinificeret nøjagtigt som alle andre 1. Cru-vine på gården! Det er ikke tilfældigt, at den nærmest bliver solgt, inden den er færdigproduceret!
Druerne høstes manuelt i små beholdere for at undgå knusning og oxydering under transporten til kælderen. Klaserne selekteres både under plukningen og på et sorteringsbord ved ankomsten til vinhuset. I kælderen praktiseres en naturlig og langsom gæring (med druernes egne gærceller) på ståltanke uden for megen indgriben under processen. Modningen foregår i de første 12 måneder på nøje udvalgte træfade (70% nye, resten 1 år og 2 år gamle), og derefter 6 måneder på ståltanke. Vinen aftappes med så lidt filtrering som muligt. Målet med disse anstrengelser er at fremme en god harmoni mellem druernes komplekse, aromatiske og frugtige nuancer og karakteren af det lokale særpræg, således at vinen både får bid og struktur, charme og finesse.
Det er sjældent at finde en AOC Bourgogne Rouge i denne kvalitet! Her finder man både Pinot Noirs klassiske, meget aromatiske nuancer af kirsebær, blommer og hvidt peber, i både duft og smag. I munden er ”La Paulée” allerede i sin ungdom flot udviklet og afrundet. Vinen byder på en god sprødhed, masser af frugttoner og velour samt en fylde og harmoni, som gør den ganske spændende. Server den til fjerkræ, kalv eller gris.