HERMITAGE ROUGE ØKO La Maison Bleue, Paul Jaboulet Ainé
Distrikt
Hermitage. Læs mere om distriktet
Producent
Paul Jaboulet Ainé. Læs mere om producenten
Om produktet
”La Maison Bleue” (tidligere ”La Petite Chapelle”) blev første gang produceret i 2015. Navneændringen er foretaget for at øge fokusset på Jaboulets flagskib i Hermitage, ”La Chapelle”. Vinen er lavet 100% på Syrah fra nogle af Hermitages bedste parceller (biodynamiskdyrkede)... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Hermitage. Læs mere om distriktet
Producent
Paul Jaboulet Ainé. Læs mere om producenten
Mere om produktet
”La Maison Bleue” (tidligere ”La Petite Chapelle”) blev første gang produceret i 2015. Navneændringen er foretaget for at øge fokusset på Jaboulets flagskib i Hermitage, ”La Chapelle”. Vinen er lavet 100% på Syrah fra nogle af Hermitages bedste parceller (biodynamiskdyrkede) på topvinmarker som Les Bessards, Les Greffieux, Le Méal og Les Roucoules. Vinstokkene er 40-60 år gamle, og produktionen er begrænset til 15-20 hl./ha. Bedre oprindelse findes ganske enkelt ikke i Hermitage. Vinen er modnet i 15-18 måneder på franske træfade (15% nye i 2020).
Selv om foråret 2020 var en af de varmeste, man har oplevet i Frankrig, bragte nogle få regnbyger vand og kølighed i vinmarkerne. Blomstringen foregik tidligt, men ellers perfekt. Pga. en ekstrem varmeperiode uden regn fra primo juli, frygtede man tørke-stress hos druerne, men eftersom man oplevede et tidligt farveskifte på klaserne – hvor druerne derefter kræver knap så meget vand – undgik man katastrofen. Høsten begyndte allerede ultimo august, og da vejret var perfekt, kunne man vente med at høste druerne på de forskellige parceller, til de var optimalt modne. Resultatet blev perfekte, sunde, aromatiske og smagfulde druer, som lovede en stor årgang.
La Maison Bleue 2020 har en flot, blank mørkerød farve. Duften er ret åben og delikat, med lækre, indtagende toner af mynte og provencalske krydderier, efterfulgt af dybere nuancer af mørke frugter som blommer, brombær, solbær og blåbær. I smagen er vinen ret tæmmet, med god harmoni mellem de koncentrerede, en smule krydrede toner og lækre, frugtrige og charmerende nuancer. I eftersmagen fornemmer man god tannin, og fornøjelsen varer ved.
God til and, kalvebrisler, okse og vildtretter.