HERMITAGE BLANC ØKO Le Chevalier de Sterimberg, Paul Jaboulet Ainé
Distrikt
Hermitage. Læs mere om distriktet
Producent
Paul Jaboulet Ainé. Læs mere om producenten
Om produktet
Selv om foråret 2020 var en af de varmeste, man har oplevet i Frankrig, bragte nogle få regnbyger vand og kølighed i vinmarkerne. Blomstringen foregik tidligt, men ellers perfekt. Pga. en ekstrem varmeperiode uden regn fra primo juli, frygtede man... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Hermitage. Læs mere om distriktet
Producent
Paul Jaboulet Ainé. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Selv om foråret 2020 var en af de varmeste, man har oplevet i Frankrig, bragte nogle få regnbyger vand og kølighed i vinmarkerne. Blomstringen foregik tidligt, men ellers perfekt. Pga. en ekstrem varmeperiode uden regn fra primo juli, frygtede man tørke-stress hos druerne, men eftersom man oplevede et tidligt farveskifte på klaserne – hvor druerne derefter kræver knap så meget vand – undgik man katastrofen. Høsten begyndte allerede ultimo august, og da vejret var perfekt, kunne man vente med at høste druerne på de forskellige parceller, til de var optimalt modne. Resultatet blev perfekte, sunde, aromatiske og smagfulde druer, som lovede en stor årgang.
Hermitage Blanc Le Chevalier de Sterimberg 2020 er lavet på 90% Marsanne og 10% Roussanne fra et par biodynamiskdyrkede parceller i Hermitage, med ca. 35 år gamle vinstokke. Druerne er håndplukket i små kasser af 20 kg. og transporteret til kælderen, hvor man straks foretager en presning med hele klaser. Gæringen foretages på æggeformede cementtanke og efterfølges af en malolaktisk gæring. Vinen bliver derefter modnet i et år på en kombination af æggeformede cementtanke, opretstående koniske fade, og “demi-muids”-træfade (500-600 l.).
Le Chevalier de Sterimberg har en blank, let gylden farve. Duften i 2020 er meget kompakt og kompleks, med koncentrerede toner af krusemynte, grape, ferskner og eksotiske frugter (bl.a. mango og passionsfrugt). Træet er meget flot integreret i vinen, og efterlader nuancer af vanilje, karamel og ristede mandler i smagen. I smagen har vinen god fedme og stor dybde og slutter enormt delikat og frisk i munden. Vinen giver en stor oplevelse og er et fremragende eksempel på harmoni mellem frugtsødme, friskhed og charme.
Serveres med hummer, pighvar, kalvekød med hvide saucer…