GRUENSPIEL 1 CRU ROUGE BIO Alsace, Marcel Deiss
Distrikt
Alsace. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Marcel Deiss. Læs mere om producenten
Om produktet
Vinmarken Gruenspiel (”spilbræt”) nær landsbyen Bergheim henter sit navn fra de mange jordtyper ved overfladen, som marken byder på. Den ligger som et sydvendt amfiteater, ovenfor Grands Cru-markerne fra Ribeauvillé. Her finder man øverst aflejringer af bl.a. runde sandsten, knust... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Alsace. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Marcel Deiss. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Vinmarken Gruenspiel (”spilbræt”) nær landsbyen Bergheim henter sit navn fra de mange jordtyper ved overfladen, som marken byder på. Den ligger som et sydvendt amfiteater, ovenfor Grands Cru-markerne fra Ribeauvillé. Her finder man øverst aflejringer af bl.a. runde sandsten, knust granit og gnejs, på en dyb undergrund af mergel – en diversitet, som gør vinmarken til en af de bedste i Bergheim. Vinene her byder på god struktur, tannin, mineralitet, men også blødhed, kompleksitet og en ekstrem lang eftersmag. I området taler man om vine med en ”jernhånd i en handske af velour”!
Tidligere producerede Marcel Deiss kun hvidvin fra Gruenspiel, lavet på Riesling, Gewurztraminer, Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Neurot og Pinot Noir. Årgang 2016 er første årgang for en rødvin fra marken. Gruenspiel Rouge er lavet på 95% Pinot Noir samt en smule Pinot Beurot og Pinot Gris. Pinot Noir-vinstokkene er plantet (1982 og 2002, 0,3 ha.) med 8.000 vinstokke/ha., med et udbytte på 35 hl./ha. Vinen gærer på åbne kar med druernes egen gær, med enkelte omrøringer. Efter endt gæring og presning lagres vinen i 12 måneder på sit ”lie” og aftappes efter en naturlig bundfældning.
Gruenspiel Rouge har en smuk, blank, rubinrød farve. I duften finder man dybe, fyldige toner af mørke bær, med en god tørhed, som harmonerer fint med de mere eksotiske nuancer. Smagen er kompleks, afrundet og samtidig delikat, med lækre, mineralske nuancer i den lange eftersmag. Det er er en vin, som charmerer og forfrisker, og som kan serveres til mange forskellige retter – såvel med lyst eller mørkt kød. Prøv den også til stegt fisk eller hvidskimmeloste. Serveringstemperatur: 12-14°. Må gerne iltes i 1 time inden servering.