GRENACHE ROSE BIO Sonoma Valley, Leo Steen Wines
Distrikt
sonoma-valley. Læs mere om distriktet
Producent
Leo Steen Wines. Læs mere om producenten
Om produktet
Leo Steen henter Grenache-druerne til denne rosé på Rose Ranch i det berømte Kenwood District i Sonoma Valley. Her, ved foden af vulkanen Sugarloaf, har chefkok og vinbonde Steve Rose dyrket ca. 5 ha. vinmarker biodynamisk siden 1990 på en... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
sonoma-valley. Læs mere om distriktet
Producent
Leo Steen Wines. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Leo Steen henter Grenache-druerne til denne rosé på Rose Ranch i det berømte Kenwood District i Sonoma Valley. Her, ved foden af vulkanen Sugarloaf, har chefkok og vinbonde Steve Rose dyrket ca. 5 ha. vinmarker biodynamisk siden 1990 på en fantastisk Los Robles-jordbund – en blanding af vulkansk lavasten, ler og granit-småsten. Leo Steen havde i flere år drømt om at købe druer fra en så fremragende producent som Rose Ranch, og det lykkedes med årgang 2021.
Det er Leo Steens team, som står for håndplukningen af druerne om natten (mens det er køligt) og den hurtige transport til kælderen. De hele klaser bliver straks presset ved ankomsten til kælderen, en presning som tillader god kontakt mellem skindet og saften og som derfor giver en smuk pink-farve. Mosten gæres på ståltanke med druernes egen gær, og vinen gennemgår derefter en malolaktisk gæring. Derefter bliver vinen overført på brugte egefade à 500 l., hvor den modner i 4-5 måneder. Efter en sammenstikning får vinen lov at hvile og bundfælde i et par uger for at sikre harmonien, friskheden og aromaen. Aftapningen foretages med en ganske let filtrering og uden tilsætning af svovl.
En på mange måder ret speciel rosévin. Grenache giver fantastiske rosévine – og ikke mindst når druerne kommer fra Kenwood District, der besidder fremragende dyrkningsbetingelser for ”Rhône”-druesorter. Farven er meget lys, da skindet kun har været i kontakt med mosten under presningen. Duften er aromatisk og ren, med nuancer af roser, milde krydderier, jordbær, hindbær og ferskner. Smagen er tør og læskende, med friske, frugtige og kølige elementer, med god fedme og struktur til sidst. Meget harmonisk og appetitvækkende.
Perfekt til salater, skaldyr, fisk, risottoer, pasta og lyst kød. Serveres afkølet men ikke iskoldt.