GIGONDAS Pierre Aiguille, Paul Jaboulet Ainé

Distrikt

Gigondas. Læs mere om distriktet

Producent

Paul Jaboulet Ainé. Læs mere om producenten

Om produktet

Det er rækken af spidse klipper som vinmarkerne ligger i skyggen af, som har givet navnet til vinen. Undergrunden her er meget stenholdig, både på grund af erosion af klipperne og aflejring fra tidligere floder. Blandingen med ler og sand... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2020

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 02740212035

EAN Nr 3105713150206

Druer 80% Grenache 10% Mourvedre 10% Syrah

Lagring 12 Mdr på fransk eg

Respekt Ja

Distrikt

Gigondas. Læs mere om distriktet

Producent

Paul Jaboulet Ainé. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Det er rækken af spidse klipper som vinmarkerne ligger i skyggen af, som har givet navnet til vinen. Undergrunden her er meget stenholdig, både på grund af erosion af klipperne og aflejring fra tidligere floder. Blandingen med ler og sand giver god dræning og sikrer vandreserver i bunden.

Vinen er lavet på Grenache (80%), og lige dele Syrah og Mourvèdre fra vinstokke som er 40 år gamle og giver max. 35 hl./ha. Druerne er håndplukket og transporteres til kælderen i små kasser af 25 kg. for at undgå oxydering. Vinen er gæret på ståltanke og gennemgår derefter en malolaktisk gæring og en modning i 12 måneder på træfade.

Gigondas Pierre Aiguille har en flot, blank, rubinrød farve. Duften er meget aromatisk, med lækkert bid og kølighed og udvikler sig hurtigt i glasset med charmerende jammy nuancer. I munden starter den struktureret og kontant, men udvikler sig mod det bløde og mere delikate. Den slutter med god velour og stor dybde med pirrende nuancer af peber. Server den sammen med gryderetter af lam, vildt med masser af provencalske krydderurter.

×