DOMAINE LA DECELLE BLANC Cotes du Rhone Villages Valréas, Lavau

Distrikt

Côtes du Rhône. Læs mere om distriktet

Producent

Lavau. Læs mere om producenten

Om produktet

”La Décelle Blanc” er lavet på 50% Viognier og 50% Marsanne som dyrkes i Côtes du Rhône Villages-distriktet omkring Valréas, i det sydlige Rhône. Området (som tidligere blev kaldt (Enclave des Papes”) har engang været en besiddelse af Paven i... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 03813222235

EAN Nr 3760170005669

Druer 50% Marsanne 50% Viognier

Lagring 6 Mdr på Fransk eg

Distrikt

Côtes du Rhône. Læs mere om distriktet

Producent

Lavau. Læs mere om producenten

Mere om produktet

”La Décelle Blanc” er lavet på 50% Viognier og 50% Marsanne som dyrkes i Côtes du Rhône Villages-distriktet omkring Valréas, i det sydlige Rhône. Området (som tidligere blev kaldt (Enclave des Papes”) har engang været en besiddelse af Paven i Avignon, og har altid været berømt for den særlige kvalitet i sine vine. Benoît og Frédéric Lavau havde længe været på udkig efter vinmarker i netop dette distrikt, da de i 2010 købte Domaine La Décelle med i alt 82 ha. ældre vinstokke, fordelt over flere vinmarker. Vinstokkene med Viognier og Marsanne er 50 år gamle og vokser på en klassisk undergrund af rødt ler i dybden og kalk, runde aflejringssten, muld og sand ved overfladen. Udbyttet er begrænset til ca. 35 hl./ha., noget som giver god koncentration i druerne. Den høje beliggenhed (op til 320 m.o.h.) giver store temperaturforskelle mellem dag og nat, hvilket tilfører aroma, sprødhed og friskhed i vinene.

Efter en afstilkning og en skånsom presning gennemgår druerne en separat, kold gæring i ståltanke, med løbende omrøringer. Efter presningen foretager man sammenstikningen af vinene fra de to druesorter, og lader vinen modne i ca. 6 måneder, ligeledes på ståltanke. Dette for at bevare druernes typicitet og vinens frugtkarakter og sprødhed.

Druen Viognier tilfører eksotiske nuancer af linde- og akacieblomster, abrikoser, hvide ferskner og mango, mens Marsanne giver mere strukturerede, mineralske og fede toner. En perfekt kombination! Eftersmagen er meget harmonisk, med både frugtige, tørre og en smule krydrede nuancer. En perfekt hvidvin til gastronomien.

Den kan tåle selv de kraftigste skaldyrs- og fiskeretter med masser af krydderier og eksotiske karakterer. Serveres også til asiatiskinspirerede fjerkræsretter.

×