CUVEE ABYSS BRUT ZERO ØKO Champagne Leclerc Briant, Epernay
Distrikt
Champagne. Læs mere om distriktet
Producent
Leclerc Briant. Læs mere om producenten
Om produktet
I 2012, som var en fremragende årgang for Champagne, Man allierede sig med firmaet Amphoris, som råder over 1 ha. af Atlanterhavets bund, ud for øen Ouessant, vest for Bretagnes kyst. For årgangen 2017 valgte Leclerc-Briant at sammensatte 1/3 Chardonnay-druer... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Champagne. Læs mere om distriktet
Producent
Leclerc Briant. Læs mere om producenten
Mere om produktet
I 2012, som var en fremragende årgang for Champagne,
Man allierede sig med firmaet Amphoris, som råder over 1 ha. af Atlanterhavets bund, ud for øen Ouessant, vest for Bretagnes kyst. For årgangen 2017 valgte Leclerc-Briant at sammensatte 1/3 Chardonnay-druer fra Bisseuil, 1/3 Pinot Noir fra Avenay-Val-d’Or og 1/3 Pinot Meunier fra Vrigny – alle tre varianter dyrket på jordbunde med et højt indhold af kridt, tilsvarende havbunden ved Ouessant-øen (Ushant på engelsk). Vinen blev aftappet i juli 2018 og degorgeret primo august 2021. I slutningen af august samme år blev flaskerne sænket ned på havbunden på 60 meters dybde, hvor trykket er det samme som i en flaske champagne (6 bar). Abyss blev hævet op på land primo juli 2022, efter at flaskerne i 10 mdr. havde været i kontakt med energien fra havbunden, vandbevægelserne i dybden, skaldyr, mikroorganismer mm.
Vinen har mange små, fine og vedvarende bobler, som umiddelbart giver varsel om en meget intens og sprød vin. I duften er Abyss utrolig koncentreret og kompleks, med masser af lækre detaljer. Samme stil fortsætter i smagen med masser af friskhed og cremede, frugtrige og en smule eksotiske nuancer, som giver denne usædvanlige champagne en fantastisk harmoni. Den slutter med fine toner af citrus, hvide ferskner og vilde roser samt en mineralitet og et let saltet touch, som er klassisk for Leclerc-Briant, og som kommer flot igennem her. En unik oplevelse! Perfekt til festlige lejligheder eller til mad, især sammen med skaldyr (fx kammuslinger eller østers) eller fisk (gerne grillet).