CHATEAUNEUF-DU-PAPE PRIVILEGE, ØKO Château Maucoil

Distrikt

Châteauneuf du Pape. Læs mere om distriktet

Producent

Chateau Maucoil. Læs mere om producenten

Om produktet

Châteauneuf-du-Pape Privilège er lavet på økologiskdyrkede druer (Grenache, Syrah, Cinsault, Mourvèdre, Counoise, Vaccarèse, Terret noir, Muscardin, Roussanne, Clairette, Bourboulenc, Picpoul og Picardan) fra de ældste vinstokke på slottet. Ud over, at de i gennemsnit 70 år gamle planter kun giver... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 15,00

Nr 02735311835

EAN Nr 3544840002215

Druer 16% Andre 5% Cinsault 2% Counoise 57% Grenache 5% Mourvedre 20% Syrah

Lagring 12 Mdr. på Franske og 12 Mdr på cement

Økologisk Ja

Respekt Ja

Scoreplads

Jeb Dunnuck92
Robert Parkers The Wine Advocate92

Distrikt

Châteauneuf du Pape. Læs mere om distriktet

Producent

Chateau Maucoil. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Châteauneuf-du-Pape Privilège er lavet på økologiskdyrkede druer (Grenache, Syrah, Cinsault, Mourvèdre, Counoise, Vaccarèse, Terret noir, Muscardin, Roussanne, Clairette, Bourboulenc, Picpoul og Picardan) fra de ældste vinstokke på slottet. Ud over, at de i gennemsnit 70 år gamle planter kun giver ca, 15 hl./ha. i udbytte, gennemfører man en grundig selektering både ved håndplukningen i små kasser à 15 kg. og ved ankomsten til kælderen. Gæringen foregår på åbne gæringskar, separat for nogle af druesorterne og samlet for de druesorter med små mængder. Derefter sammenstikkes vinene og gennemgår en malolaktisk gæring og en modning i 12-18 måneder på franske egefade (228 og 600 l.), med en kombination af nye og et år gamle fade.

Vinen har en meget flot, mørk, purpurrød farve. I duften har den en fyldig og ekstremt kompleks karakter, med nuancer af modne frugter (blommer, mørke kirsebær, solbær, sorte oliven), mørke krydderier og nyristet kaffe. Smagen er kødfuld og harmonisk med et godt spil mellem de lækre frugttoner og en næsten mørk, animalsk karakter. Den slutter med spændende krydrede toner, mineralitet, afrundet tannin og koncentrerede, sprøde frugtnuancer. En stor oplevelse.

Vinen vil fx matche grillretter med vildt, okse, lam eller svinekød men også modne rødskimmeloste. Serveres ved 17-18°C.

×