CHARDONNAY OAKED, GRAND EST. Columbia Valley, Columbia Crest - Vinforsyning

CHARDONNAY OAKED, GRAND EST. Columbia Valley, Columbia Crest

Gruppe: Hvidvin

Land: USA

Årgang: 2020

Størrelse: 75,00

Druer: 99% Chardonnay 1% Riesling

Lagring: 9 mnd. 22% på ståltanke, resten på nye og brugte fransk fade

Alkohol: 13,50

Nr: 05582022035

EAN Nr: 0088586498954

Distrikt

Columbia Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Columbia Crest. Læs mere om producenten

Om produktet

Grand Estates Chardonnay er lavet af Chardonnay (i nogle årgang tilsat en smule Riesling – normalt ca. 1%) hovedsageligt hentet i Yakima AVA, Horse Heaven Hills AVA og Wahluke Slope AVA – alle en del af Columbia Valley.

Druerne bliver presset direkte ved ankomsten til kælderen, med hele druer og udsættes for en kold maceration i et par dage i ståltanke, for at opnå maksimum aroma-, og smagsekstrakt inden gæringen. Ca. ¾ af vinen gæres i en kombination af nye og 1-3 år gamle træfade af amerikansk og fransk eg, og for de resterende ¼ af vinen i rustfrie ståltanke. Vinen som gæres på fad gennemgår derefter en malolaktisk gæring og modnes derefter i ni måneder på de samme fade, med ugentlige omrøringer. Resten af vinen modnes i samme periode på ståltanke.

Kombinationen af en gæring på fad og en gæring på stål giver god harmoni til vinen. I duften finder man Chardonnays klassiske ”smørrede” stil, med fylde og velour og med appetitgivende aromaer af grape, melon og hvide ferskner. Vinen afslører en smule vanilje fra gæringen og modningen på fad. Smagen er flot struktureret, med god fedme og en meget lækker og sprød stil i eftersmagen. Den er både kompleks og frisk i stilen. Den charmerer sig fra begyndelsen til enden. Serveres til gråkrebs, krabber, jomfruhummerhaler, men også til fjerkræ eller kalv i hvide sauces. Prøv den også til svinemørbrad i lys sauce.

Scoreplads

En kort forklarende tekst om hvad nedenstående logoer betyder for denne vin.

Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021
×