CH ROMASSAN ROUGE Bandol, Domaines Ott
Distrikt
Bandol AOC. Læs mere om distriktet
Producent
Domaines Ott. Læs mere om producenten
Om produktet
Château Romassan ligger midt i distriktet Bandol, i den vestlige del af Var departementet. Undergrunden her består hovedsageligt af mergel, sandsten og kalkaflejringer. Dette, kombineret med områdets ganske særlige klima med masser af sol og varme, men også kølige vinde... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Bandol AOC. Læs mere om distriktet
Producent
Domaines Ott. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Château Romassan ligger midt i distriktet Bandol, i den vestlige del af Var departementet. Undergrunden her består hovedsageligt af mergel, sandsten og kalkaflejringer. Dette, kombineret med områdets ganske særlige klima med masser af sol og varme, men også kølige vinde fra Middelhavet, giver gunstige forhold til vindyrkning. I dag råder man over 70 ha. vinmarker på Château Romassan, med Mourvèdre, Cinsault og Grenache. Druerne til denne vin – Mourvèdre (85-90%) og Syrah – er håndplukket og gennemgår en dobbelt selektering, dels når de plukkes, dels når de ankommer til kælderen. Efter gæringen bliver vinen overført til store træfade, hvor den modnes i 18-20 måneder.
Mourvèdre giver vinen dens krydrede og vilde karakter i duften, med nuancer af vilde kirsebær og solbær, og en flot struktur i smagen. De meget aromatiske, krydrede toner kommer fra druen Syrah, som også styrker nerven i vinen og giver den flotte toner af lakrids til sidst. En meget harmonisk vin.
Server den røde Château Romassan til grillet oksekød, stegt vildt, lammekølle og kraftige, faste oste.