BOURGOGNE ALIGOTE EN BUSIGNY VV ØKO Domaine Remi Jobard
Distrikt
Bourgogne AOC. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Remi Jobard. Læs mere om producenten
Om produktet
Selv om Rémi Jobard for nogle år siden erstattede en del af sine Aligoté-vinstokke med Chardonnay for at kunne klare efterspørgslen på sin fremragende Bourgogne Blanc, beholdt han to parceller med Aligoté, den ene i Meursault i vinmarken ”En Busigny”,... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Bourgogne AOC. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Remi Jobard. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Selv om Rémi Jobard for nogle år siden erstattede en del af sine Aligoté-vinstokke med Chardonnay for at kunne klare efterspørgslen på sin fremragende Bourgogne Blanc, beholdt han to parceller med Aligoté, den ene i Meursault i vinmarken ”En Busigny”, med 50 år gamle vinstokke og den anden i Puligny-Montrachet. Rémi Jobards Bourgogne Aligoté ”Vieilles Vignes” laves udelukkende på Aligoté fra vinmarken ”En Busigny”.
Vinen vinificeres med en skånsom presning og en gæring med druernes egne gærceller. Vinen starter sin gæring i udvendige ståltanke og flyttes derefter i kælderen, 2/3 på små barriques (228 l.) og 1/3 på store træfade (”foudre” af 600 l.), hvor den fortsætter sin gæring. Begge fadtyper kommer fra det østrigske kult-bødkeri Stockinger. Modningstiden på samme type beholdere udgør ca. 12 måneder og, efter en sammenstikning af de forskellige cuvéer, yderligere 6 måneder på ståltanke. Aftapningen foregår uden filtrering.
De over 50 år gamle vinstokke giver en flot, struktureret og harmonisk Bourgogne Aligoté, som vil feje mange Chardonnay’er af banen. I duften finder man friskhed, elegance og mineralitet samt nuancer af friskkværnet smør og modne citrusfrugter, som er klassiske for vine fra Meursault. Man fornemmer en god tannin i baggrunden, som sikrer vinen et godt modningspotentiale. Trækarakteren er flot integreret, men sikrer samtidigt lækre nuancer af bagværk.
Serveres til skaldyr, fisk eller lyst kød. Prøv den også til salater med varm gedeost.