BOURGOGNE ALIGOTE ØKO Domaine Remi Jobard
Distrikt
Bourgogne AOC. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Remi Jobard. Læs mere om producenten
Om produktet
Selv om Rémi Jobard for nogle år siden erstattede en del af sine Aligoté-vinstokke med Chardonnay for at kunne klare efterspørgslen på sin fremragende Bourgogne Blanc, beholdt han to parceller med Aligoté, den ene i Meursault i vinmarken ”En Busigny”... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Bourgogne AOC. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Remi Jobard. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Selv om Rémi Jobard for nogle år siden erstattede en del af sine Aligoté-vinstokke med Chardonnay for at kunne klare efterspørgslen på sin fremragende Bourgogne Blanc, beholdt han to parceller med Aligoté, den ene i Meursault i vinmarken ”En Busigny” og den anden i Puligny-Montrachet. Rémi Jobards ”almindelige” Bourgogne Aligoté er sammensat af 20% Aligoté fra netop parcellen i Puligny, med over 40 år gamle vinstokke, og 80% Aligoté fra Pierreclos (Maconnais). Parcellen her er ligeledes beplantet med over 40 år gamle vinstokke, og det er Rémi Jobards team, som tager sig af den økologiske dyrkning, høsten og transporten af druerne til kældrene i Meursault, hvor vinificeringen finder sted.
Vinen vinfificeres med en skånsom presning og en gæring med druernes egne gærceller. 50% af høsten gæres først i udvendige ståltanke og derefter i kælderen på lignende ståltanke. 30% på store træfade (600 l.) samt 20% på små barriques (228 l.). Begge fadtyper kommer fra det østrigske kult-bødkeri Stockinger. Modningstiden på samme type beholdere udgør ca. 12 måneder og, efter en sammenstikning af de forskellige cuvéer, yderligere 6 måneder på ståltanke. Aftapningen foregår uden filtrering.
En meget frisk, saftig og elegant Aligoté med masser af sprødhed, mineralitet og god harmoni. Klassisk Rémi Jobard! I både duft og smag finder man nuancer af vilde buskblomster, lindeblomster, citrusfrugter (bl.a. citron og grape), friskplukkede æbler og et lækkert stænk af vanilje til sidst. Vinen slutter med en lækker tørhed, mineralitet og især en utrolig forfriskende stil.
Serveres til pastaretter med alt godt fra havet, røget laks, rogn, lasagne med courgetter eller gratinerede aubergines (evt. med gedeost). Prøv den også til dampede fisk i lyse saucer eller til en ægte paella.