BERCKEM BIO Alsace, Marcel Deiss
Distrikt
Alsace. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Marcel Deiss. Læs mere om producenten
Om produktet
“Berckem” (det alsaciske navn for landsbyen Bergheim) fra Marcel Deiss laves på biodynamiskdyrkede druer, som hentes fra bestemte parceller omkring Bergheim med en undergrund af kalk og mergel. På disse parceller har man plantet alle de 13 forskellige druesorter, som... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Alsace. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Marcel Deiss. Læs mere om producenten
Mere om produktet
“Berckem” (det alsaciske navn for landsbyen Bergheim) fra Marcel Deiss laves på biodynamiskdyrkede druer, som hentes fra bestemte parceller omkring Bergheim med en undergrund af kalk og mergel. På disse parceller har man plantet alle de 13 forskellige druesorter, som er tilladte at dyrke i Alsace. Som det er sædvane hos Deiss, er vinstokkene plantet med 8.000 vinstokke/ha., men udbyttet er dog meget lavere (40 hl./ha.) end tilladt, noget som giver druerne en fantastisk koncentration og kompleksitet. “Berckem” er sammensat af 50% Riesling og 50% af de andre 12 druesorter.
“Berckem” har en blank, lysgylden farve og en meget aromatisk, indtagende og kompleks duft. Smagen er meget dyb med en stor Alsacevins kompleksitet. Frugtsødmen holdes fint i skak af en flot renhed og struktur. Vinen slutter derfor meget charmerende. Server den til patéer, quiches, gryderetter med kylling eller kalv og til fede oste som fx Morbier. Serveringstemperatur: 8-10°C.