BAROLO, TRE CIABÓT DOCG, Cascina Ballarin

Distrikt

Barolo DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Ballarin. Læs mere om producenten

Om produktet

Det er de små stenbygninger, man typisk ser på vinmarkerne i Piemonte (på lokaldialekt ”ciabot”), som har givet navnet til denne vin. For i dette tilfælde er druerne plukket på tre forskellige marker med hver deres ”ciabot” i tre forskellige... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 06018211835

EAN Nr 8057977190014

Druer 100% Nebbiolo

Lagring 26 mdr. på fade (franske/slavonske) + 8 mdr. på flaske.

Distrikt

Barolo DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Ballarin. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Det er de små stenbygninger, man typisk ser på vinmarkerne i Piemonte (på lokaldialekt ”ciabot”), som har givet navnet til denne vin. For i dette tilfælde er druerne plukket på tre forskellige marker med hver deres ”ciabot” i tre forskellige kommuner: La Morra, Monforte d’Alba og Novello. Vinstokkene er fra 15 til 60 år gamle og vokser mellem 230-250 m.o.h., på en jordbund, som er domineret af blå mergel.

Gæringen af denne vin foregår på ståltanke med temperaturkontrol og varer normal i 9-14 dage efterfulgt af en malolaktisk gæring. Vinen er derefter modnet på en kombination af nye og brugte franske barriques (225 l.) og tonneaux (500 l.), samt ældre 900 liters slavonske træfade. Opholdet på træ forløber over 26 måneder, og vinen er desuden modnet i kælderen i 8 måneder efter aftapning.

Barolo ”I tre Ciabot” fremstår rubinrød i glasset, med orange skær. Duften er fyldig og elegant, med toner af mørke roser og violer men også stænk af nødder, læder og kaffe. I smagen finder man lidt af de samme karakterer men også en smule brombær og blåbær, samt flotte krydderier. Det er en meget fyldig og delikat vin med god velour og kompleksitet i eftersmagen. Det er en meget aristokratisk vin, godt afstemt og med stor modningspotentiale. Vinen er særdeles velegnet til vildt eller oksekød eller prøv den, som italienerne ville gøre det, til parmesanost.

×