Ballarin
Cascina Ballarin er et ægte familieforetagende, hvor nu 4 generationer af familien Viberti har efterfulgt hinanden siden etableringen i 1928. Som det ofte er sædvane ude på landet i Piemonte, giver man hinanden øge-/kælenavne og Giovanni Viberti, som startede vingården, blev kaldt ‘ballarin’, da han altid var klar til en dans ved de mange fester i området. Hans gård nær La Morra blev derfor døbt “Cascina Ballarin” (“Danserens vingård”), og det er således også ham, der er inspirationen bag det dansende par, der er aftegnet på etiketterne.
I 1985 tog brødrene Giorgio og Giovanni over efter deres far, Luigi Viberti. Takket være deres store entusiasme, dygtighed og ikke mindst flere af de øvrige familiemedlemmers aktive deltagelse i den daglige drift, forvandlede de i løbet af årene Cascina Ballarin til en af de mest anerkendte mindre vingårde i Barolo. Nogle af de tilhørende vinmarker rangerer blandt de absolut bedste i området – eksempelvis parcellerne i Bussia, Bricco Rocca og Giuli, der nærmest har status som ”Grand Cru”-marker. Tilmed er vinstokkene på nogle af disse parceller over 50 år gamle, så grundlaget for at producere topkvalitet er i den grad til stede.
I slutningen af 2021 blev Cascina Ballarin delt mellem de to brødre, Giorgio og Giovanni, hvilket deres far, Luigi, længe før da havde besluttet for bl.a. at sikre et fornuftigt driftsgrundlag for de kommende generationer. Giorgio etablerede efterfølgende sammen med sin søn, Alberto, firmaet ALBERTO BALLARIN, mens Giovanni sammen med sin datter, Cecilia, etablerede SPIRITO AGRICOLA BALLARIN. Således er Cascina Ballarin blevet opdelt i to nye familiefirmaer, foruden ved at to medlemmer af 4. generation af vindyrkere i familien Viberti nu er med til at videreføre de stolte familietraditioner.