BAROLO BRICCO ROCCA Cascina Ballarin

Distrikt

Barolo DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Ballarin. Læs mere om producenten

Om produktet

Vinmarken Bricco Rocca starter nærmest i Cascina Ballarins baghave, og familien Viberti ejer en pragtfuld parcel på toppen af skråningen (230 m.o.h.). Ud over at byde på et meget idyllisk udsigt, lige ved foden af La Morra, er marken med... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land Italien

Årgang 2016

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 06019811635

EAN Nr 8027143000447

Druer 100% Nebbiolo

Lagring 26 mdr. på slavonske fade (10-20 hl.) og 8 mdr. på flaske

Scoreplads

Gambero Rosso2
James Suckling94
Wine Enthusiast92
Decanter 2020 Silver
Decanter 100 skala90

Distrikt

Barolo DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Ballarin. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Vinmarken Bricco Rocca starter nærmest i Cascina Ballarins baghave, og familien Viberti ejer en pragtfuld parcel på toppen af skråningen (230 m.o.h.). Ud over at byde på et meget idyllisk udsigt, lige ved foden af La Morra, er marken med sin sydøstlig eksponering kendt for at producere vine, som har et stort gemmepotentiale. Efter en håndplukning af druerne foregår gæringen på temperaturregulerede tanke. Efter en malolaktiske gæring, bliver vinen lagret i 26 måneder på store træfade af eg fra Slavonien (10 og 20 hl.) og efter aftapning yderligere 8 måneder på flaske inden afskibning.

Barolo ”Bricco Rocca” fra Ballarin er et mesterværk af en vin med meget komplekse smagsnuancer. Brødrene Ballarin har en særlig evne til at producere klassisk Barolo. I glasset fremstår den med en meget flot, teglrød farve. Vinen kan virke lidt rustik og lukket først i glasset, men den åbner sig ret hurtig med iltning, og et væld af skjulte aromaer kommer frem i duften: Søde kirsebær, vanilje og mandler. Smagen er utroligt intens med toner af roser og violer og en frugtsødme, der lever langt ud i eftersmagen. Det er generelt en vin, som udvikler sig fint med årene, samtidig med at den sagtens kan nydes i sin ungdom – især efter en iltning på karaffel.

Som ung vil vinen være perfekt til oksekød, lam eller and. Med nogle år på bagen, vil den være særdeles velegnet til vildt.

×