ZIE XIX BIO Dolomiti IGT, Alois Lageder

Distrikt

Dolomiti / Vigneti delle Dolomiti IGT. Læs mere om distriktet

Producent

Alois Lageder. Læs mere om producenten

Om produktet

Stærk inspireret af familiens ven, professor Rainer Zierock, som ofte gentog kunstneren Joseph Beuys motto "Ud af kaos kommer der ofte bevægelse og til sidst form", besluttede Alois Lageder for ca. 25 år siden at beplante en parcel nær Magré... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 2

Land Italien

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 11,00

Nr 06043111935

Druer

Lagring 9 mdr. på små, brugte træfade.

Biodynamisk fremstillet vin Ja

Respekt Ja

Vegansk Ja

Distrikt

Dolomiti / Vigneti delle Dolomiti IGT. Læs mere om distriktet

Producent

Alois Lageder. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Stærk inspireret af familiens ven, professor Rainer Zierock, som ofte gentog kunstneren Joseph Beuys motto “Ud af kaos kommer der ofte bevægelse og til sidst form”, besluttede Alois Lageder for ca. 25 år siden at beplante en parcel nær Magré (230-330 m.o.h.) med en samling af alverdens druesorter hulter til bulter – i alt ca. 200! De biodynamiskdyrkede druer bliver høstet manuelt på én gang. Nogle er stadig umodne og har et højt syreindhold, andre er nærmest overmodne, med masser af sukker, mens de sidste er perfekt modne. Resultatet af blandingen giver en forbavsende god harmoni!

Ved ankomsten til kælderen starter en spontan gæring af både grønne og blå druesorter, med hele klaser og med druernes egne gærceller, og varer i ca. 3 uger. Efter en skånsom presning bliver vinen modnet ”sur lie” (med bundfald) på små, brugte træfade i ca. 9 måneder, med løbende omrøringer. Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning, uden filtrering og uden svovltilsætning, efterfulgt af en lang modning på flaske i kælderen, inden frigivelse.

I duften finder man først nuancer af krydderurter, grønne pærer og en smule flintesten, men vinen udvikler sig meget i glasset, og afslører mere æteriske toner. Smagen er meget harmonisk og kompleks, med god friskhed, mineralitet og struktur. Server den til grønsagsretter, skaldyr, fisk samt lyst kød.

×