VITOLA RESERVA RIOJA Miguel Merino
Distrikt
Rioja. Læs mere om distriktet
Producent
Miguel Merino. Læs mere om producenten
Om produktet
Vitola er lavet på 96% Tempranillo og 4% Graciano, som kommer fra forskellige nordvestvendte parceller omkring Briones på kølige, fattige, kalkholdige jordbunde, langt fra de frodige jorde ved floden Ebro. Druerne sorteres meget kraftigt under høsten og transporteres til vingården... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Rioja. Læs mere om distriktet
Producent
Miguel Merino. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Vitola er lavet på 96% Tempranillo og 4% Graciano, som kommer fra forskellige nordvestvendte parceller omkring Briones på kølige, fattige, kalkholdige jordbunde, langt fra de frodige jorde ved floden Ebro. Druerne sorteres meget kraftigt under høsten og transporteres til vingården i små kasser à ca. 15 kg. Her gennemgår de en yderligere sortering for kun at bruge de bedste bær til denne vin.
Gæringen foregår på små temperaturregulerede rustfrie ståltanke med to daglige omrøringer, og efterfølges af en malolaktisk gæring. Vinen er derefter modnet i 24 måneder på franske og amerikanske træfade (30% nye), bygget af Murua Coopers. Man fortager en omstikning to gange om året og en efterfyldning hver 2. måned for at undgå oxidering i fadene. Vinen aftappes uden filtrering og modnes derefter i 2 år på flaske, inden den frigives.
En meget kompleks og intens Rioja Reserva, som byder på en pragtfuld balance mellem frugtkarakteren, strukturen og præcisionen. Farven er rubinrød og blank, og i både duft og smag fanger man toner af krydderier, tobak, mokka og engelsk lakrids. Vinen slutter med en god struktur og friskhed.
Server den til lam, okse, vildt eller kraftige oste.