VERMENTINO IGT TOSCANA Doga delle Clavule

Distrikt

Toscana. Læs mere om distriktet

Producent

Doga. Læs mere om producenten

Om produktet

Vermentino fra La Doga blev produceret for første gang i 2006 på druer fra vinstokke, som er plantet i 2001 nær Magliano i det sydlige Maremma. Her finder man en undergrund af kalkaflejringer, som giver altid meget aromatiske og sprøde... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 06004122235

EAN Nr 8004012000586

Druer 100% Vermentino

Lagring 4 mdr på ståltank

Skruelåg Ja

Distrikt

Toscana. Læs mere om distriktet

Producent

Doga. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Vermentino fra La Doga blev produceret for første gang i 2006 på druer fra vinstokke, som er plantet i 2001 nær Magliano i det sydlige Maremma. Her finder man en undergrund af kalkaflejringer, som giver altid meget aromatiske og sprøde vine. Efter en forudgående skindmacerering bliver denne Vermentino gæret køligt på ståltanke og derefter modnet på de samme tanke i 4 måneder, og yderligere 2 måneder på flaske i kælderen.

Vermentino fra la Doga har alle denne druesorts dyder: Flot lys, en smule grønlig farve. Aromatisk, med nuancer af citrus, vilde blomster og mere modne toner af ferskner. I smagen er den meget frisk med en god mineralitet, som især vil gør vinen velegnet til f.eks. grillet mager fisk, rejer, muslinger eller østers. Serveres køligt, men ikke iskold.

×