SORI TILDIN, Barbaresco DOP, GAJA
Distrikt
Barbaresco DOCG. Læs mere om distriktet
Producent
Angelo Gaja. Læs mere om producenten
Om produktet
Nebbiolo-druerne til denne vin hentes på vinmarken af samme navn (3,38 ha., oprindeligt købt i 1934), få skridt fra vinmarken Costa Russi, ved landsbyen Barbaresco. Marken er opkaldt efter Angelo GAJAs bedstemor Clotilde, som altid blev kaldt "Tildin", mens ordet... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Barbaresco DOCG. Læs mere om distriktet
Producent
Angelo Gaja. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Nebbiolo-druerne til denne vin hentes på vinmarken af samme navn (3,38 ha., oprindeligt købt i 1934), få skridt fra vinmarken Costa Russi, ved landsbyen Barbaresco. Marken er opkaldt efter Angelo GAJAs bedstemor Clotilde, som altid blev kaldt “Tildin”, mens ordet “Sori” betyder “sydvendt bakketop”. Marken ligger på en undergrund af ler og kalk (mergel), som er klassisk i området. Vinstokkene her er ca. 45 år gamle.
2014 vi blive husket i Barbaresco som en af de mest udfordrende og overraskende årgange. En mild vinter uden sne og en usædvanligt varmt forår gjorde, at blomstringen foregik 10 dage tidligere end normalt. Men så gik alt i stå: Sommeren 2014 var en af de mest regnfulde og kølige, man havde oplevet, og det krævede konstant opmærksomhed i vinmarkerne. Da solen og varmen først kom tilbage primo september, måtte man vente helt til d. 9. oktober, før man kunne høste Nebbiolo-druerne på Sori Tildin. Druerne havde til gengæld en fantastisk balance mellem sukker, syre og polyfenoler. Gæringen foregik med eget vildgær i ståltanke, efterfulgt af en malolaktisk gæring. Derefter blev vinen modnet i to faser: Først 12 måneder i egetræsfade (225 l. – 30% nye og resten 1 – 2 år gamle) derefter yderligere 12 måneder i store egetræsfade.