SORI SAN LORENZO Barbaresco DOP, Angelo Gaja

Distrikt

Barbaresco DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Angelo Gaja. Læs mere om producenten

Om produktet

Sorì San Lorenzo har siden 1996 været markedsført som Langhe Nebbiolo DOC. Men den nye generation i huset besluttede med årgang 2013 at vende tilbage til den oprindelige betegnelse, nemlig Barbaresco. Derfor er Sorì San Lorenzo fra denne årgang igen... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 3

Land Italien

Årgang 2020

Størrelser 150,00

Alkohol % 13,00

Nr 06008512045

EAN Nr 008802203

Druer 100% Nebbiolo

Lagring 12 mdr. på barriques og derefter 12 mdr. på store træfade.

Respekt Ja

Distrikt

Barbaresco DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Angelo Gaja. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Sorì San Lorenzo har siden 1996 været markedsført som Langhe Nebbiolo DOC. Men den nye generation i huset besluttede med årgang 2013 at vende tilbage til den oprindelige betegnelse, nemlig Barbaresco. Derfor er Sorì San Lorenzo fra denne årgang igen lavet på 100% Nebbiolo. Druerne hentes på vinmarken af samme navn (3,38 ha., 250 m.o.h.), få skridt fra selve landsbyen Barbaresco. Den sydvendte Sori San Lorenzo (”Sori” betyder “sydvendt bakketop”) ligger på en klassisk undergrund af ler og kalk (mergel), og er beplantet med vinstokke, som i gennemsnit er ca. 50 år gamle. Marken er opkaldt efter den lokale helgen San Lorenzo, som også ligger navn til GAJA’s vingård.

2020 blev en årgang med et atypisk vejr- og vækstforløb. Generelt faldt der mere regn end normalt, og hvor hovedparten plejer at falde i vinter- og forårsperioden, så faldt den dette år i sommerperioden. Vinteren var mild og tør, og især januar vil blive husket som den varmeste de seneste 50 år. Fra maj til begyndelsen af oktober var vejret meget afvekslende – varme dage afløstes af køligere, men druerne blev høstet i en generelt sund tilstand og med god farve- og aromakoncentration. Gæringen foregik i ståltanke og på egen vildgær, efterfulgt af en malolaktisk gæring. Modning 12 måneder i små egetræsfade (225 l.) og derefter 12 måneder i store egetræsfade (60 hl.).

Flot og intens rubinrød farve. I duften møder man en fin, sødmepræget og moden frugt, der yderligere åbner op med lidt iltning. Komplekse, saftige og harmoniske noter af citrus, solbær og ribs kompletteres i eftersmagen af lidt lakridsede, røgede og mineralske elementer. En virkelig kompleks og helstøbt vin med et stort gemmepotentiale.

×